Протест пред Съдебна палата в Хасково организираха тази сутрин родителите

...
Протест пред Съдебна палата в Хасково организираха тази сутрин родителите
Коментари Харесай

Близки на убития при катастрофа Дани излязоха на протест пред съда в Хасково

Протест пред Съдебна палата в Хасково проведоха тази заран родителите на починалия 23-годишен Йордан Бузуков при тежка злополука на 20 март. Пред хасковския съд те, както техни близки, другари на Йордан и хора, които ги поддържат, издигнаха плакати: „ Къде е килърът на сина ми? “, „ Да спрем войната по пътищата “, „ Да спрем пияните и дрогирани водачи “, „ Да опазим децата на пътя “, както и претенции за правдивост и промени в закона при тежки пътни произшествия, оповестява Булфото.

Йордан Бузуков умря след 9 дни битка за живот. Младежът изпадна в мозъчна гибел след злополука на пътя Хасково-Димитровград на 20 март вечерта. Колата му – сив Мерцедес, е била застигната от различен черен Мерцедес, който го блъснал откъм гърба в ляво. От конфликта сивият автомобил се „ забил “ в бетонната ограда на входа на борса „ Марица “.



Черния „ Мерцедес “ е карал 58-годишният Лютви от кърджалийското село Бялка. Според очевидци на злополуката той е бил в несъответстващо положение. Отказал тест за алкохол и дрога незабавно след случая.

На нощно видео се вижда по какъв начин колата на Дани се движи обикновено, когато е застигната с висока скорост и пометена от другия Мерцедес. Специалисти разясняват, че скоростта му евентуално е близо 200 км/ч.



Лютви е бил арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, само че освободен от ареста сутринта на другия ден към 10 ч. и към 15 ч. е минал през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ в Турция, като към днешна дата той се води в неопределеност.



Срещу него към момента няма повдигнато обвиняване от прокуратурата, защото не е подготвена и нито една от назначените експертизи, описаха родителите на починалия Дани. И в деня преди погребението му те не можеха да повярват, че виновният за гибелта на детето им е избягал в Турция. 

" Три часа след злополуката лекарите от МБАЛ-Хасково ни споделиха, че контузиите на детето ни са доста тежки и несъвместими с живота, за което оповестих на проверяващите. Досъдебното произвеждане обаче, бе за причиняване на междинна телесна щета, а виновният шофьор-освободен ", разяснява Ясен Бозуков.

" Когато шофираш пийнал с 200 км/час това не е непредумишленост ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР