Протест на превозвачи на ГКПП Капитан Андреево“. Причината за недоволството

...
Протест на превозвачи на ГКПП Капитан Андреево“. Причината за недоволството
Коментари Харесай

С „Оставка“ посрещнаха министъра Събев на Капитан Андреево

Протест на превозвачи на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. Причината за недоволството им са опашките от тирове на границата с Турция.

Демонстрантите посрещнаха със викания „Оставка“ транспортния министър Николай Събев, който е на посещаване за среща с турските си сътрудници.

Според ръководителя на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев задачата на митинга е решение на проблемите с чакането на границата.

„ Нашите водачи чакат по 6 дни. 140 часа и повече чакат, желаеме съответни ограничения от страна на страната “, изясни той.

Демонстрации пред последните дни имаше и пред транспортното ведомство. Протестиращите настояха за оставка на Събев.

Пред публицисти транспортният министър съобщи, че са били подхванати ограничения поради проблемите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, като към този момент са командировани в допълнение чиновници от „ Гранична полиция “ и Агенция „ Митници “. Също по този начин от българска страна ще бъде повишен потенциалът на прекосяване – 2000 камиона от Турция към България през Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и до 1000 през Лесово.

„ В момента има запушалка от 3500 камиона в турската част. Ежедневно идват 1300-1500. Идеята е в прозорец от една седмица с по-висок потенциал на прекосяване тази вълна да бъде обрана “, добави Събев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР