Протест на граждани в защита на майките и жените от

...
Протест на граждани в защита на майките и жените от
Коментари Харесай

Протест пред Румънското посолство в защита на жени и майки

Протест на жители в отбрана на майките и дамите от експанзия е разгласен за 21 часа довечера в региона на кръстовището на Румънското посолство на бул. " Ситняково ", съобщи БНР.

Организаторите на проявата са декларирали желанието си да стачкуват в общината и поради това на място ще има полиция.

Във вечерта на 17 август се стигна до напрежение сред семейство с две деца, пробвало се да премине с автомобил през блокираното кръстовище, и участници в антиправителствените митинги. Трима души са арестувани за проявена експанзия към фамилията.

Кметът Йорданка Фандъкова прикани още веднъж уредниците на антиправителствения митинг в столицата да съблюдават Закона за събранията и митингите и да подават уведомления към общината, с цел да реагират съответно органите на реда.

" Тогава и общината, и полицията ще знаят маршрутите и ще могат да реагират съответно, тъй че да не се стига до безпорядък и още повече - до експанзия сред жителите. Това, което се случи нощес на кръстовището при румънското посолство, минава границите на кротичък митинг. Отношението към децата на задната седалка демонстрира какъв брой зрели сме като общество и каква е посоката, в която вървим ", означи кметът на София.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР