Протеините са градивните елементи в живота ни. Протеинът се намира

...
Протеините са градивните елементи в живота ни. Протеинът се намира
Коментари Харесай

10-те най-добри безмесни източника на протеини

Протеините са градивните детайли в живота ни. Протеинът се намира в цялото човешко тяло – в мускулите, костите, кожата, косата и така нататък Той съдържа ензими, които подхранват доста химични реакции и се грижи за хемоглобина. Пренася О2 в кръвта. Липсата на задоволително протеин може да докара до занимателен напредък, понижен имунитет, загуба на мускулна маса и даже гибел наред с отслабена сърдечна и дихателна система.

Днес ви представяме лист с някои страхотни източници на протеини, които всеки вегетарианец би трябвало да добави в диетата си.

1. Яйца

Знаете ли, че яйцата имат високо качество на протеина? Учените постоянно ги употребяват като „ златен стандарт “ за премерване качеството на протеина в други храни. Да, яйцата са превъзходен снабдител на протеини, защото в едно яйце се съдържат над 6 грама протеин, или 13 % от дневните потребности.

2. Боб

Ако търсите източник на протеини без месо, изключително ниско наличие на мазнини, може да опитате зрял фасул. Той съдържа доста по-високо наличие на протеин спрямо други растителни храни (21 до 25 процента).

3. Тиквени семки

Тиквените семки са различен добър източник на протеини. В 100 грама семки се съдържат по 29.84 година протеин.

4. Извара

Тя е богата на два от най-важните в културизма протеини и те са: протеин въз основата на суроватка и протеин въз основата на казеин.

5. Фъстъчено масло

Фъстъченото масло няма толкоз протеин, колкото другите храни в този лист, и въпреки всичко в него се съдържат единствено 7,7 грама от 2 супени лъжици фъстъчено масло. При комбинирането на фъстъчено масло с други източници на протеин, като пълнозърнест самун и мляко, те ще ви дадат задоволително незаменими аминокиселини.
От какъв брой протеин имате потребност, с цел да сте здрави
Живеем в ера, когато диетите с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на протеини са на мода. Тъй като повече хора прем...
Прочети повече
6. Киноа " оризова киноа "

Киноата е първата храна в този лист, която е „ пълностоен протеин “. Това значи, че съдържа всичките девет незаменими аминокиселини, които тялото не може да създава независимо. В резултат би трябвало да се набират посредством храната.

7. Бадеми

Една шепа бадеми или две супени лъжици бадемово масло ще ви дадат към 6 грама протеин. Те са и едни от най-нискокалоричните ядки.

8. Гръцко кисело мляко
4-те най-големи МИТА за храните, съдържащи ПРОТЕИНИ
Протеините са от значително значение за вярното действие на организма ни и са ни нужни както растителни, по този начин и скотски...
Прочети повече
В съпоставяне с класическото мляко, гръцкото съдържа повече протеин: 13-20 г на порция против 5-10 година Така гръцкото кисело мляко освен ще ви предложи протеина, от който се нуждаете, само че и ще ви помогне да запълните ежедневните си потребности от млечни артикули.

9. Сейтан ( " пшенично месо " )

Сейтанът, прочут още и като " пшенично месо ", масово се среща във вегетарианската общественост. Той е доста известен източник на протеин, заради забележителната си текстура и високото наличие на протеини.

10. Соево мляко

Соевото мляко, както всички соеви зърна - в това число тофу и соя. Това е различен страховит източник на протеин с 8 грама на млечна чаша.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР