Пространството пред посолството на Руската федерация да носи името „Героите

...
Пространството пред посолството на Руската федерация да носи името „Героите
Коментари Харесай

Кръщават “Героите на Украйна“ площада пред руското посолство

Пространството пред посолството на Руската федерация да носи името „ Героите на Украйна “ оферират общинските съветници от „ ГЕРБ-СДС “ Малина Едрева и Борислав Бориславов, и от „ Демократична България “ Веселин Калановски.

Тяхно е предлагането и пространството сред бул. „ Драган Цанков “ и улиците „ Латинка “, „ Константин Щъркелов “ и „ Ф. Ж. Кюри “ да бъде наречено на името на Борис Немцов. В момента и двете пространства са безименни, оповестиха от пресцентъра на СОС.

„ Предложението ни е стимулирано на първо място от нуждата градът ни да одобри значим алегоричен акт на взаимност с украинския народ, борещ се за своята самостоятелност и териториална целокупност, както и в отбрана на проевропейската и евроатлантическата си ориентировка. Подобна самодейност е подхваната и подкрепена от огромна част от жителите на София, неправителствени организации, създатели и общественици, които обявиха това посредством писмени оферти за именуване, заявления, събития и митинги, в това число и пред посолството на Руската федерация”, написа в отчета за именуване на площадното пространство в регион „ Изгрев “ с името „ Героите на Украйна “.

В претекстовете за предлагането в София да има пространство наречено на Борис Немцов, общинските съветници показват потребността да се изрази взаимност освен с украинския народ, обект на несправедлива и неоправдана експанзия, само че и с тази част от съветското общество, която се опълчва на войната в Украйна, както и с над 14 000 задържани по време на митингите в съветските градове от Москва до Владивосток, с множеството създатели, публицисти, интелектуалци, които рискуват живота и свободата си като обществено изричат мнение в поддръжка на прекратяването на войната.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР