Ученици в затвора печелят награда за решение за психично здраве

...
Прост, но въздействащ видеоклип за психично здраве бе отличен с
Коментари Харесай

Прост, но въздействащ видеоклип за психично здраве бе отличен с първо място в национален конкурс, но групата гимназисти зад него остава анонимна, известна само като „The Гласове зад стените."

Учениците, създали видеото, са затворени и учат в училище Травис Хил в центъра за задържане на непълнолетни в Ню Орлиънс. Според уебсайта му държавното училище обслужва около 40 ученици на възраст от 13 до 18 години. Тъй като случаите на студенти, участвали в конкурса, все още не са разгледани, те са инструктирани да не говорят за положението си. Трима студенти, обвинени в извършване на тежки престъпления и изправени пред десетилетия затвор, ако бъдат осъдени, успяха да говорят пред CBS News, без да разкриват самоличността си.

Студентите казаха, че техният опит им дава уникална гледна точка за психичното здраве.

Aspen Challenge, който търси решения на домашни проблеми от гимназисти в избрани градове. За разлика от 18-те други групи, срещу които се състезаваха, учениците от училище Травис Хил нямаха достъп до технологии, което според един ученик беше „предизвикателство“. Въпреки това изготвянето на действителния план за справяне с предизвикателствата на психичното здраве беше „лесно“, казаха те. Тяхното предложение беше да бъдат домакини на двуседмични сесии за семейно консултиране, които биха могли да доведат до разбиране на скръбта и травмата на другия.

„Родителите ще научат умения“, каза един ученик. „Те също така ще разберат какво е травма, какво е скръб, като стрес, тревожност.“

Учениците не можаха да стигнат до церемонията си, където взеха първото място, но Байрън Гудуин, директор на Travis Hill Schools, каза, че е успял да им разкаже за въздействието, което са имали.

p>

„Първите ми думи към децата бяха като: „Всички вие вече се чувате, не само тук, но и в цяла Съединените щати. Току-що говорихте за всяко дете, което е затворено или задържано в това Съединените щати", каза Гудуин.

Гудуин каза, че състезанието е дало на учениците ценна възможност.

„Толкова дълго са им казвали, че не могат да бъдат образовани, не могат да бъдат научени, те никога няма да бъде нищо", каза той.

Учениците казаха, че влизането в предизвикателството им е дало важен урок и е показало, че могат да бъдат някой дори извън стените на центъра за задържане.

„Правейки това, то просто ми даде глас и аз го изразих“, каза един студент. "Искам да постигна величие."

„Много хора не биха си помислили, че можем да направим нещо подобно, но всъщност можем“, добави друг. "И това дори не е най-доброто нещо, което можем да направим. Можем да направим и по-голямо от това."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР