Прошката е чувство на свобода и лекота. И въпреки това

...
Прошката е чувство на свобода и лекота. И въпреки това
Коментари Харесай

4 съвета как по-лесно да простим на себе си

Прошката е възприятие на независимост и лекост. И все пак хората мъчно простят. Най-ироничното е, че човек прости най-трудно на себе си.

Ако в съзнанието ви постоянно изплува объркващ спомен за нещо, което се е случило, за нещо, което сте споделили или пък за нещо, което сте създали, значи не сте си дали прошка за него. Без значение от станалото, най-хубавото, което може да извършите за себе си, е да си простите.

Да си простите е значимо, тъй като в случай че не го извършите, рискувате да позволите тези неправилни дейности да предефинират вашето чувство за това кои сте.

Има постоянно срещано неправилно разбиране, че отводът на човек да си елементарни, значи, че съжалява повече. Истината е, че единственото, което се случва, е, че той самичък забавя своя личностен напредък.
Как да се научите да си простите по-лесно? Не се идентифицирайте с грешката си
Когато допуснете неточност, осъзнайте я и я признайте пред себе си. Дайте си време, в което може да се чувствате зле, само че не се измъчвайте постоянно. Ако в действителност смятате случилото се за неточност, то вие неизбежно ще научите скъп (макар и болезнен) урок. Не позволявайте да се самосаботирате, като се идентифицирате с грешката си. Тя не оформя вашата персона и тя не сте вие. Характерна линия на личността може да бъде държание, което е непрекъснато повтарящ се модел, а не единична преживелица. Но даже и да става въпрос за вашето по-продължително държание, което към този момент смятате за неточност, това е първата стъпка към вашата личностна смяна.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР