Проруските лидери на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон подписаха присъединяването

...
Проруските лидери на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон подписаха присъединяването
Коментари Харесай

Путин и проруските лидери на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон подписаха присъединяването към Русия

Проруските водачи на Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон подписаха присъединението на четирите украински области към Русия. Това се случи на публична гала в Георгиевската зала в Кремъл.

Президентът Владимир Путин подписа договорите за присъединение на окупираните територии с водачите на сепаратистките Донецка и Луганска национални републики Денис Пушилин и Леонид Пасечник и с наложените от Москва админи на Запорожка област Евгений Балицки и на Херсонска област Владимир Салдо. Подписани бяха общо четири контракта.

Разпадът на Съюз на съветските социалистически републики разчлени нашето общество, не можем да върнем предишното, сподели Путин в речта си преди подписването. Руският президент отбрани избора на гласувалите на референдуми като съобщи, че това е тяхно неотменимо право, учредено на историческо единение.

" Осем дълги години хората в Донбас бяха подлагани на геноцид, обстрели и обсада. В Херсон и Запорожие се опитваха да им внушат ненавист към Русия, към всичко съветско. Сега по време на референдумите киевският режим заплашваше с кавга и гибел учители, дамите, работещи в изборните комисии. Заплашваше с репресии милиони хора, които отиваха да изразят своята воля. Но несломеният народ на Донбас, Запорожие и Херсон сподели своята дума. Искам да ме чуят киевските управляващи и техните господари на Запад, тъй че всички да запомнят това. Хората, които живеят в Луганск и Донецк, Херсон и Запорожие, стават наши жители. Завинаги! Ние призоваваме киевския режим неотложно да приключи огъня, всички бойни дейности, тази война, която той стартира още през 2014 година и да се върне на масата на договарянията. Ние сме подготвени за това, нееднократно е казвано това. Но избора на народа в Донецк и Луганск, Запорожие и Херсон няма да обсъждаме. ", съобщи Владимир Путин, президент на Русия.



В залата участваха представители на публичния хайлайф на Русия - политици, министри, дипломати, депутати, представители на другите вероизповедания.

По думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков четирите украински области стават неотменна част от територията на Руската федерация.

Песков съобщи, че Москва признава Донецка и Луганска области в границите на границите от 2014 година и че Донецка област " би трябвало да бъде освободена ". Говопрителят на Кремъл сподели още, че следва конкретизиране за териториите на Запорожка и Херсонска области. Освен това, Кремъл ще счита за експанзия против Русия украинските удари по анексираните територии.

По мотив подписването на договорите, на Червения площад ще се състои огромен концерт.

Очаква се процедурата по присъединението на новите земи да завърши идната седмица. Президентът ще внесе в Държавната дума, както договорите, по този начин и план на закон за приемане на нови субекти в състава на Руската федерация. Думата би трябвало да ратифицира документите на 3 октомври. Още на идващия ден те би трябвало да бъдат утвърдени от Съвета на федерацията и най-после подписани от президента.



Москва разгласи анексирането след извършените допитвания, проведени от Русия, които провокираха остри реакции по целия свят и нямат интернационално самопризнание.

Рано тази заран съветският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка област. Донецка и Луганска области към този момент бяха приети от Москва за самостоятелни. Четирите територии съставляват 15% от територията на Украйна.

По-малко от седмица откакто Киев реализира огромна и сполучлива контраатака край Харков, в окупираните от руснаците 4 украински района бяха оповестени референдуми. Те бяха проведени безусловно за дни. Москва съобщи, че се преценява с волята на жителите, Киев и Западът остро осъдиха допитването и дадоха да се разбере, че няма да признаят резултатите.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР