Проруската администрация в окупираната украинска Херсонска област обяви, че разширява

...
Проруската администрация в окупираната украинска Херсонска област обяви, че разширява
Коментари Харесай

Проруската администрация в Херсонска област на Украйна разширява зоната на евакуация

Проруската администрация в окупираната украинска Херсонска област разгласи, че уголемява зоната за евакуация край река Днепър. Причината е предстояща контраатака на украинската войска при язовира Каховка, което Киев неведнъж отхвърли. Весела Владкова обобщава новините за войната в Украйна.

Без да издава декрет, съветският президент Владимир Путин удостовери, че частичната готовност е завършила. Анализатори показват, че от през днешния ден би трябвало да стартира есенния набор за съветската войска, а военните окръжия нямат потенциал за двете действия.

Путин съобщи още, че решението на страната му да прекрати присъединяване си в зърнената договорка е подбудено от заплахата, която основава Украйна за филантропичния кулоар в Черно море. Той акцентира, че Украйна би трябвало да подсигурява, че няма да основава закани за гражданските плавателни съдове и за съветските бойни кораби, и посочи:

" Не споделяме, че прекратяваме присъединяване си в тази интервенция. Казваме, че го преустановяваме. "

Турският министър на защитата Хулуси Акар сподели на министрите на защитата и инфраструктурата на Украйна, че запазването на договорката за експорт на зърно в Черно море е значимо и че като филантропична самодейност тя би трябвало да бъде отделена от спора в Украйна. Акар прикани през вчерашния ден Москва да преразгледа решението си.

В Украйна управляващите предизвестиха жителите да се приготвят за дълготрайни спирания на електрозахранването поради съветските ракетни офанзиви.

Вчера Международната организация за атомна сила е почнала ревизия на две места в Украйна за следствие на съветските изказвания, че Украйна се приготвя да употребява по този начин наречената " мръсна бомба ". Разследването е по искане на Киев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР