Пропорционалната система на данъчно облагане в размер на 10% не

...
Пропорционалната система на данъчно облагане в размер на 10% не
Коментари Харесай

Предлагат да няма данъци върху минималната заплата

Пропорционалната система на данъчно облагане в размер на 10% не е съумя да извърши нито една от поставените задания за последните 15 години, измежду които понижаване на каузи на „ сивата стопанска система “,  нарастването на директните задгранични вложения, понижаване на неравенствата в българското общество, увеличение на данъчните доходи като % от брутния вътрешен артикул. Това съобщи президентът на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров по време на конференцията на тематика " С тази данъчна система дотук?! “.
 
Форумът се организира в централата на синдиката и на него участваха заместник-министърът на финансите Александър Свраков, депутати и специалисти от финансовата сфера.
 
Самата конструкция на приходите от директни налози също е несправедлива, означи Димитров.

От КНСБ показват още, че събраните налози от работещите са доста по-големи от тези, които бизнесът заплаща.
 
От синдиката оферират 15% налог върху приходите на физическите лица и необлагаем най-малко в размер на минималната работна заплата. КНСБ счита, че това ще докара до позитивен резултат за всички работещи, които получават приход до 2800 лева Става въпрос за над 83% от всички обезпечени лица, които действително ще бъдат чисти получатели на средства на годишна база, разясняват от синдиката.

КНСБ желае смяна на данъчните ставки

Въвеждането на корпоративен налог в размер на 15%, възобновяване на понижените ставки на Данък добавена стойност, налог „ дял “ в размер на 10% са други оферти на КНСБ. Сред настояването е и въвеждане на „ цифров налог “, от който, съгласно конфедерацията, резултатът върху приходите в бюджета при ставка от три % ще е до 400 млн. лева
 
 istock istock
Пламен Димитров сподели, че това е един от детайлите в предлагането на Организацията за икономическо съдействие и развиване за промени в интернационалната данъчна уредба.
 
Данък върху финансовите преводи също е измежду предложенията на КНСБ.
 
Това е едно меню, което предлагаме на депутатите като за благоприятни условия за разнообразни действия откъм приходната част на бюджета, сподели Пламен Димитров.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР