Пропагандисткият проект за паметник, внесен от БСП в общината на

...
Пропагандисткият проект за паметник, внесен от БСП в общината на
Коментари Харесай

Пропагандисткият проект на БСП за паметник е отхвърлен от СО, внесен е отново с друго име

Пропагандисткият план за монумент, импортиран от Българска социалистическа партия в общината на столичният регион „ Средец “, е бил отритнат преди няколко месеца, в този момент е импортиран още веднъж с друго име – това е насмешка със софиянци, написа във Facebook Иван Сотиров, някогашен кмет на регион „ Средец “.

Първоначалното предложение на Българска социалистическа партия е било за монумент на шестте ястребинчета – един от обичаните пропагандни сюжети на властта по времето на комунизма. След отхвърлянето на плана, от алената партия са го само че под наименование “Паметник на децата, починали по време на трагичните спорове в България 1923-1944г ”.

„ Как може това да бъде наречено публично разискване, та това е насмешка със софиянци! От качените документи на страницата на региона не се вижда нито кой е основателя, нито какви са претекстовете, нито какво ще написа на паметника, нито мнение на съответния експертен съвет. “ – написа Иван Сотиров.

„ Тази операция се прави, тъй като е дадено на Българска социалистическа партия и на другарката Дърева да се прокара по втория метод предлагането за монумент на ястребинчетата, което преди няколко месеца е било отхвърлено. За илюзия е заменено единствено заглавието. “ – разяснява той.

„ Само от интервала 1923-1944 година Можем да се досетим какъв е скритият план. Иначе драматичен спор, при който са починали деца, може да е спор сред пияни татко и майка при който са убити децата. Докато чакаме да отстранен МОЧА от Столичната община се чудят какви нови комунистически монументи да сложат. И е добре да се знае, че и за паметна плоча на Сергей Антонов се води люта борба в СОС. “ – написа някогашният кмет на регион „ Средец “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР