Пропагандистите на Кремъл предположиха, че руските войски трябва да продължат

...
Пропагандистите на Кремъл предположиха, че руските войски трябва да продължат
Коментари Харесай

Спор: Ако“Запорожие“ аварира, трябва ли боевете да продължат в радиактивната зона?

Пропагандистите на Кремъл допуснаха, че съветските войски би трябвало да продължат да се бият дори  на нечисто с радиация полесражение, в случай че има детонация в АЕЦ „ Запорожие “.

Украинското основно военно разследващо ръководство (ГУР) съобщи в петък, че съветските войски и чиновници напущат най-голямата атомна електроцентрала в Европа, евентуално като подготовка за умишлена „ повреда “ в оборудването.

ГРУ сподели, че на украинските чиновници в централата, които са подписали контракти с съветската корпорация за нуклеарна сила „ Росатом “, е казано, че би трябвало да изтеглят оборудването до 5 юли.

Но предаването „ Места встречи “ по канала НТВ твърди, че точно Киев „ възнамерява провокация “ на мястото, по време на полемика, написа в Twitter анализаторът Джулия Дейвис

Водещият Андрей Норкин сподели, до момента в който стоеше пред карта в студио, показваща следствията от евентуално замърсяване от детонация в АЕЦ, че украинците са се запасявали с йодни таблетки, с цел да се предпазят от радиацията.

Той допусна, че изказванията на Киев за случай в АЕЦ са били ориентирани към идната среща на върха на НАТО в Литва, започваща на 11 юли.

„ Те крещят, че руснаците желаят да го взривят “, сподели Норкин, съгласно превода, възложен от профила на съветския медиен екран на Дейвис, „ Тогава ще създадат нещо там, което може да тласне алианса да одобри участието на Киев. “

Военният анализатор Алексей Леонков прокара недоказаната доктрина на Кремъл, че Киев стои зад разрушаването на язовир Каховка в Херсонска област, за което Украйна упрекна Русия в „ екоцид “.

Леонков допусна, че сходен случай може да се случи в АЕЦ и сподели, че излъчванията могат да бъдат следени дотам, че да се насочат към региона на Донбас в Украйна.

„ Няма да съставлява никаква опасност за Европа “, сподели той, предполагайки, че може да замърси украинска и съветска територия, само че че детонация може да бъде осъществена по метод, който „ предотвратява световно замърсяване “.

След това гостите спореха дали би трябвало да има възможни боеве в радиоактивната зона. Богдан Безпалко, член на Съвета за междуетнически връзки на Кремъл, сподели, че „ провокация “ в АЕЦ може да бъде употребена като предлог за подтикване на страните от НАТО в спора и „ изцяло уединяване на Русия “.

Политическият анализатор Виктор Олевич попита за какво Украйна би желала да направи това и да саботира личните си проекти за контранастъпление в района.

„ Ако се случи нещо съществено в АЕЦ „ Запорожие “, което да аргументи мощно радиоактивно замърсяване, това неотложно ще докара до заледяване на спора “, сподели той.

Леонков не се съгласи, като сподели, че съветските войски, както руските войски преди тях, ще бъдат готови „ да се бият в зона на радиоактивно замърсяване “.

Вече повишавайки гласове Олевич попита Леонков дали съветските генерали в действителност биха поведали своите войски да се бият в такава среда, на което Леонков отговори:

„ Нашето съоръжение е особено проектирано за сходни сюжети “.

Институтът за проучване на войната съобщи в петък, че съветските сили няма да могат да управляват следствията от саботажа на централата.

Те биха могли да извършат „ няколко вероятни радиологични провокирани от индивида произшествия “ на мястото, „ някои по-сериозни от други “, като да вземем за пример изхвърляне на облъчена вода от централата в язовир Каховка, с цел да попречат на евентуално прекосяване през Украйна, съобщи мозъчният концерн.

Друга опция беше силите на Москва да се опитат да основат радиологичен облак, който да покрие Южна Украйна, макар че това би било мъчно.

ISW заключава, че е „ малко евентуално “ Русия да аргументи умишлена „ повреда “ в централата, а по-скоро употребява опасността да го направи, с цел да ограничи контраофанзивата на Украйна и да окаже напън върху Запада преди срещата на върха на НАТО.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР