„Пропагандата на десните партии поставя Прокуратурата и Президентството от едната

...
„Пропагандата на десните партии поставя Прокуратурата и Президентството от едната
Коментари Харесай

Иво Христов: Имаме абсолютна загуба на морална и политическа достоверност

„ Пропагандата на десните партии слага Прокуратурата и Президентството от едната страна на барикадата. Те търсят да хвърлят димна завеса над ръководещата коалиция ПП-ГЕРБ-ДБ, която се зловиди на цялото общество, в това число на личните им гласоподаватели, които не гласоподаваха за тези партии с мандат да се коалират. “

Това показа в ефира на Българска национална телевизия Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D) и шеф на кабинета на президента Румен Радев в интервала 2017-2019 година

Евродепутатът е на мнение, че в случай че някой твърди, че президентът и основният прокурор са в един лагер, то там са и всички останали българи, в това число личните им гласоподаватели.

„ Да не забравяме, че протестът преди 3 години стартира с десанта на Прокуратурата в Президентството. Преди дни съдът оправда господин Милушев, който беше обект на оня обиск. Президентството и неговите сътрудници бяха оневинени. Как може някой да свързва тези две фигури – на президента и основния прокурор, с изключение на за пропагандни потребности? “, попита риторично Христов.

„ Гръмките формули за „ исторически компромис “, зад които се крие кръвосмешението сред „ Продължаваме промяната “ и ГЕРБ, не хващат дикиш. Затова се постанова да се пускат такива пропагандни димки. Ако има компромис, то той е от страна на Борисов и Пеевски, защото и двамата бяха нарочени за мафия. Борисов победи на изборите. А в този момент е заставен, под опасността от „ Магнитски “ и впрочем принадлежности извън, да се коалира с тогавашния си кръвен зложелател, с критиците си и така нататък Това е компромис “, счита евродепутатът.

„ От другата страна нямаме компромис. Имаме безспорна загуба на морална и политическа меродавност. Там са фарисеите по дух, които вървят постоянно с ориентиран пръст, дамгосват и демонизират, и които за край се прегърнаха с хората, които назоваха „ мафия “. Сега дружно ще пишат конституция “, добави той.

Иво Христов сподели, че не е осведомен с желанията на президента по отношение на подписването на указа за освобождение на Иван Гешев, нито с вътрешнозаводските интриги на Висш съдебен съвет, само че евентуално има чисто конституционни учредения президентът да изчака, в случай че е взел такова решение:

„ Познавам президента като доста прецизен легалист, той следва праволинейно буквата на закона, даже от време на време в собствен политически ущърб. Разбирам, че някои доста бързат с освобождението на основния прокурор, защото в последно време той се засилва и възбуди доста каузи. “

По думите на Иво Христов, българският политически живот, взаимоотношенията сред политиката, Прокуратурата и други институции са толкоз непрозрачни, че е доста мъчно да тълкуваме доколко тези дейности са стимулирани от политически интерес, доколко – от зависимости или прочувствени междуособици.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР