Пропаднаха преговорите между ръководството на Барселона и Mediapro за продажбата

...
Пропаднаха преговорите между ръководството на Барселона и Mediapro за продажбата
Коментари Харесай

Провал в преговорите за смяната на името на “Камп Ноу”

Пропаднаха договарянията сред управлението на Барселона и Mediapro за продажбата на правата за името на “Камп Ноу”. От испанската компания са били предложили 300 млн. евро, само че характерно условие на президента на клуба Джосеп Мария Бартомеу осуетило бъдещата сделка. Това твърди Хауме Роурес - един от създателите на Mediapro. По неговите думи шефът на Барса настоял Mediapro да отдръпна жалбата си в съда против някогашния президент на каталунците Сандро Росел, който е упрекван в шпионаж. Това обаче било отказано и надлежно Бартомеу станал от масата за договаряния.

По-късно представителят на испанския клуб Джосеп Вивес съобщи, че това не дава отговор на истината. “Истинската причина да няма договорка с Mediapro е, че те не насочиха публична писмена оферта. Освен това предлагането им включваше изплащането на тези 300 млн. евро за интервал от 20 години, което нас не ни устройва”, съобщи представителят на “лос кулес”.

El Barça admite que negoció con Mediapro rebautizar con su nombre el Camp Nou https://t.co/IIb2qjcpWH pic.twitter.com/9S6yb0BRAQ
— Tiempo de Juego (@tjcope) October 26, 2018
В Барса търсят пари, тъй като възнамеряват повсеместен ремонт на “Камп Ноу” на стойност 600 млн. евро. Идеята е 200 млн. от тях да дойдат от заем, други 200 млн. да са от приходите на клуба, а последната част да бъде тъкмо от продажба на правата върху името на стадиона.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР