Проницателeн поглед, мека като коприна кожа и изящен силует –

...
Проницателeн поглед, мека като коприна кожа и изящен силует –
Коментари Харесай

Тайните на ориенталските жени за изящество и красота

Проницателeн взор, мека като коприна кожа и елегантен контур – ориенталските дами от дълго време възбуждат въображението и притеглят вниманието със своята безупречна и загадъчна хубост. Красота, попила в себе си мистиката на един античен свят, трансформирайки се в същинско изкуство и неотслабващ порив към съвършенството.

За дамите на Ориента грижата за външния тип е непрестанен развой, сплотяващ тайните на античните познания и актуалните трендове. Но тайните за хубостта на ориенталските дами е освен грижа за външния тип, само че и път към вътрешната естетика и самоусъвършенстване. Докато актуалната козметика ни предлага безчет артикули и решения, ориенталските дами разчитат на елементарни и естествени способи, които ги трансформират в същински икони на хубостта. Разкриваме ви част от техните най-добре защитавани секрети и трикове, които можем да възприемем и използван в нашето всекидневие, с цел да открием магията на ориенталската женственост.

Къна за косата



На къната дамите на Изток гледат освен като на естествена багра, която покрива сребристите нюанси, без да поврежда косата, само че и на подарък от боговете, който придава на дамите поетична хубост, мистична женственост и съблазън. Ето за какво ориенталските дами се гордеят със своите дълги и здрави коси. Къната включва естествени масла, подхранващи багрила и етерични съставки, които укрепват косата и укрепват нейния напредък. Тя играе основна роля в техниките за придаване както на кондензиран червен цвят на косата, по този начин и на черен. Черната къна се създава от растението Indigofera, от което се прави индиго. 

Масло за вежди



Ярките и изразителни вежди са една от отличителните черти на ориенталските дами. За да поддържат плътността на веждите и с цел да не разрешават тяхното оредяване, дамите ги мажат с рициново масло и масло от усма. Според специалистите на Изтока тези масла разсънват спящите луковици и по този начин благоприятстват растежа освен на веждите, само че и на миглите.

Розова вода



Розовата вода, създадена от розово етерично масло, се слави с дълбока респект от дамите на Ориента. От антични времена тя се употребява за разчистване на лицето, облекчение на възпалението и на подпухналостта на очите. Розовата вода освен успокоява епидермиса от редица раздразнения, само че и има мощно хидратиращо кожата влияние.

Ексфолираща ръкавица



За разлика от дамите по целия свят, които употребяват ексфолианти, с цел да ексфолират кожата си, на Изток девойките избират ръкавицата kese, която се употребява освен за лицето, само че и за цялото тяло. Това е по-нежна ексфолиация, която прави кожата гладка и мека като коприна. Първо тялото се подсушава добре, по-късно върху него се нанася малко сапун и едвам тогава стартира нежно да се обтрива кожата благодарение на ръкавицата.

Свежа храна



Ориенталските дами употребяват постоянно единствено пресни плодове и зеленчуци. Рядко ще срещнете в техните кухни замразени или терминчо обработени храни. По-специално, плодовете и зеленчуците постоянно би трябвало да са пресни. За тях от извънредно значение е постоянната консумация на вода. А с цел да освободят тялото си от отрови, дамите на Ориента постоянно стартират утрото с чаша топла вода с лимон.

Ароматни масла вместо парфюм



Макар и да не съдържат алкохол, както парфюмната вода, ароматните масла, които арабските дами употребяват, са не по-малко устойчиви във времето. Сред обичаните благовонни масла, на чието благоухание дамите на Ориента се доверяват, са тези на сандаловото дърво, мускуса, ванилията и жасмина. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР