Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху целия

...
Промяната във фазите на Луната оказва голямо влияние върху целия
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – петък – 03.12.2021

Промяната във етапите на Луната оказва огромно въздействие върху целия живот на планетата. Луната дефинира ориста на човек и неговото благоденствие. Лунният календар за хранене ще ви каже кои храни можете да ядете през днешния ден и кои са неприятни за тялото.

В 29-ия лунен ден се изключват нови ястия и артикули, съмнителни екзотични предписания, месо и алкохол. Идеално е да включите в диетата на вашето семейство обичайните зеленчукови ястия, колкото е допустимо по-простички и познати.

В последният ден от лунният месец ден (преди новолуние) е просто извънредно време за всевъзможни пиршества. Почти цялата храна, която ядем през днешния ден, ще бъде в наш ущърб. Идеалният вид за този ден би бил недояждане. Дайте отмора на храносмилателната си система, като не я запълвате с храна. Това ще ви помогне да изчистите тялото, да започнете да се чувствате доста по-добре.

Ако не можете да си позволите да гладувате, старайте се да облекчите диетата си. Например, това може да бъде пресни сезонни плодове и зеленчуци.

Изключете месо, мазно и пържено, тестени произведения. Ако не можете без месо, можете да включите в диетата малко количество млечни артикули, риба или морски блага. Ястията би трябвало да бъдат печени, варени или задушени.

За да избегнете изкушенията, пробвайте се да не пазарувате в хранителни магазини този ден. Приготвяйте храната си сами у дома.

Днешното предложение:

ПРАЗ С ОРИЗ (по Калоферски)

Продукти за 1 порция: 150 г праз (1 стрък), 40 г ориз, 20 мл олио, 3 г доматено пюре, червен пипер, сол.

Приготвяне: Измитият праз се почиства и се реже на дълги и тънки части с дължина 5-6 см. Задушава се в олиото до леко зачервяване, прибавя се одеве измитият ориз, обръща се няколко пъти и се поставя доматеното пюре.

Като се позапържи, се прибавя аления пипер, долива се със 120 мл вода. Пече се във фурна или се вари. Поднася се поръсено с черен пипер, лимон или с туршия.

Полезни препоръки : Какво да хапнем за закуска? Диетолозите предлагат да се яде протеиново храна за закуска със комплицирани въглехидрати, малко количество мазнини и повече витамини. Например, варено яйце, сирене, каша, както и ядки, плодове. Чай и кафе се предлага да се пие 30 минути след закуска. Също по този начин е значимо да не се яде доста при първото хранене, защото е мъчно за стомаха да се оправи с огромно количество храна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР