Промяната в рутинните ежедневни дейности, която обикновено съпътства летния сезон,

...
Промяната в рутинните ежедневни дейности, която обикновено съпътства летния сезон,
Коментари Харесай

Как да избегнем емоционалния глад?

Промяната в рутинните ежедневни действия, която нормално съпътства летния сезон, е синоним в доста случаи с известно разпределяне на питателните привички и по-голяма консумация на храни с дребна хранителна стойност, свързани с моментите на свободното време.

Като се има поради, че доста хора не престават да работят от у дома във време, когато несигурността продължава да бъде част от всекидневието ни, рискът от импулсивно ястие сред храненията се усилва, в много случаи не толкоз, тъй като има физиологична потребност, а за усмиряване на страсти като горест, досада, яд или тревога.

Поради тази причина е значимо да се имат поради избрани насоки, с цел да продължим да се грижим за храносмилателното си благоденствие в най-горещите месеци на годината, пише eleconomista.es. И поучава: пробвайте се да не ядете пред компютъра, до момента в който работите, планирайте хранене за седмицата, гответе авансово, избягвайте висококалоричните храни и залагайте на здравословните им други възможности, когато става въпрос за приятност от леката закуска.

В този смисъл неотдавнашно изследване, извършено от Организацията на потребителите и потребителите (OCU), сподели, че фактът, че остават по-дълго вкъщи, е главната причина, която е предиздвикала 37% от испанците да се хранят повече от нормално. Зад тези данни стои фактът, че непрестанно имате храна на разположение, съчетана с неприятно ръководство на тревога, неустановеност или досада. Това е известно като " прочувствен апетит ": чувство, което води до импулсивно хранене, постоянно нискокалорични храни и храни с ниска хранителна стойност, с цел да се опита да успокои прочувствения спор.

Точно рискът от импулсивно ядене заради избрани страсти е тясно обвързван с повишаването на отдалечената от офиса работа и се утежнява при затънал метод на живот, обясняват от Испанското сдружение по ендокринология и хранене (SEEN). И е, че към казуса с похапването сред главните хранения се прибавя и неналичието на физическа интензивност заради намаляването на пътуванията до работното място, което може да аргументи, съгласно тази организация, нарастване на хората, страдащи от затлъстяване и появяването на голям брой здравословни проблеми, като диабет или хипертония. 

" Поддържането на здравословен метод на живот, който включва разнообразна и уравновесена диета, съответна отмора и постоянна физическа интензивност е по-важно от всеки път, също и през лятото и по време на празниците. В доста случаи летният сезон е синоним на известна релаксация в нашите привички. Ако прибавим към това понижаване на подвижността вследствие на отдалечена работа и доста хора имат компликации да живеят с неустановеност, може да изпаднем в изкушението да ядем по-често. Затова е удачно да следваме поредност от насоки, които ни оказват помощ да поддържаме храносмилателното си благоденствие през лятото, да се научим да избираме и планираме храненията по здравословен метод ", споделя доктор Мария Санчес, медицински управител на e-Health в Cigna España.

Съвети за възстановяване на нашите хранителни привички това лято

Погрижете се за околната среда по време на работа  - Ако желаете да спазвате времената на хранене, е доста значимо да избягвате яденето в пространството, отредено за работа. Това ще улесни определянето на почивки в работния ден, съвпадащи с часовете, с цел да имате здравословна закуска и да го извършите, когато е уместно, или на масата в трапезарията или в кухнята.

Планирайте менюто си  - Най-добрият метод да избегнете попадането на несъответстващи хранителни привички е да установите седмичен проект с дневно меню и вашия график, в това число обяд и закуски в листата. Като цяло се предлага да се яде пет пъти дневно, с три съществени хранения (закуска, обяд и вечеря) и две закуски сред всяко. Добре плануваното меню ще избегне възприятието на апетит сред храненията.

Гответе авансово  - Ако отнема много време да приготвите ядене по рецепта, е доста евентуално разнообразно в менюто ви да страда. Затова е целесъобразно да приготвите ястия авансово, с цел да ядете в избраното време спокойно и да се насладите на здравословното им многообразие.

Докато пазарувате в магазина  - Залагайте на здравословна храна, опитвайте се да отидете в супермаркета без апетит и да си определите бюджет. Един от главните трикове за отбягване на неприятните хранителни привички е да купувате здравословна храна. За да постигнете това, е доста значимо да отидете в супермаркета в детайли описали в списък какво желаете да купите и и определен бюджет. По този метод няма да се вършат непотребни или нездравословни покупки.

Променете интензивността си, в случай че почувствате апетит  - Станете от стола и се движете, изпълнявайте разтягания, практикувайте някои извършения за релаксация. Целта е да разсеете мозъка си с други занимания. Йогата също е доста потребна в тези случаи. Изследване, оповестено от The International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity3, сподели, че практикуването й всекидневно оказва помощ за намаление равнищата на кортизола в организма, по този начин наречения " хормон на напрежението ", което ни прави по-малко уязвими от пикове на прочувствен апетит.

Намерете здравословни други възможности или засищащи храни  - Ако в действителност чувствате потребност да хапнете някаква храна, има доста здравословни и вкусни други възможности, от които да избирате: пресни плодове, сурови или печени ядки без сол, нормално кисело мляко, кисели краставички, прясно сирене, зеленчукови пръчици (моркови и други тиквички, чери домати и др.) или дребни сандвичи от пълнозърнест самун с авокадо, хумус, пуйка и други. По същия метод можете да избирате засищащи храни, които ви пречат да ядете повече, в сравнение с би трябвало сред храненията. Такъв е казусът с ябълките, бананите, млечните артикули без захар или храните с високо наличие на фибри. Всичко, което е би трябвало да се изяде, се предлага авансово да се отдели в купа или паница, като по този метод се заобикаля преяждането.

Какво би трябвало да е менюто през лятото? 

През лятото навиците се трансформират и диетата също. Затова е значимо постоянно да залагате на здравословно и уравновесено меню, което се приспособява към летния подтекст. Това би трябвало да включва най-малко 3 порции плодове дневно, 2 порции зеленчуци дневно, 3 или 4 порции млечни артикули дневно, 2 или 3 порции бобови растения на седмица и 3 или 4 порции риба, също седмично. Освен това би трябвало да се вземе поради приемът на зърнени култури, за предпочитане пълнозърнести храни и 3 или 4 яйца седмично. Препоръчва се също да включите честата консумация на постно месо, ограничението на потреблението на алено месо, вода като съществена напитка, потреблението на зехтин за готвене и потреблението на сушени плодове всеки ден. По този метод ще се реализира нужната сила и хранителен принос, с цел да се изправите пред тези месеци, като в същото време избягвате наднорменото тегло.

Източник: eleconomista.es

Редактор: Нели Тодорова / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР