Промяната на хранителния режим може да ни помогне да запазим

...
Промяната на хранителния режим може да ни помогне да запазим
Коментари Харесай

Здравословното хранене предпазва от почти всички болести

Промяната на хранителния режим може да ни помогне да запазим чревни бактерии, които защищават човек от съвсем всички заболявания, свързани с остаряването, написа в. " Дейли мейл ".

Учените от университета в Гронинген, Холандия, открили, че несъответствието на избрани чревни бактерии е повода за хроничните възпаления и болести, измъчващи възрастните хора. Такива са Алцхаймер, рак, инсулт и сърдечно-съдовите заболявания.

Специалистите трансферирали бактериите от мишки в преклонна възраст на по-млади. Младото потомство гризачи развило същите възпалителни процеси, които нормално се появяват на по-късен стадий от живота.
 салата домати и краставици ThinkStock/Getty Images
След получените резултати, учените мислят, че стареенето води до дисбаланс на чревните бактерии и по този начин " неприятните " бактерии взимат превес над потребните. Червата стават по-пропускливи за токсините и това води до замърсяване на кръвта, причиняващо наднормено тегло, подтиснатост, диабет, аутизъм и даже рак.

Спазването на здравословен режим на хранене и приемът на пробиотици могат да предпазят човек от тези болести, като поддържат превеса на потребни бактерии в червата.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР