Промяна във фискалната политика, която да насърчи двигателите на растежа,

...
Промяна във фискалната политика, която да насърчи двигателите на растежа,
Коментари Харесай

ИПИ с алтернативния си бюджет предлага промяна в данъчната политика

Промяна във фискалната политика, която да насърчи моторите на растежа, а страната да харчи по-ефективно средствата . Такива са главните оферти на икономистите от Института за пазарна стопанска система (ИПИ) , които показаха по традиция различния си Бюджет за 2022 година

Икономистът Лъчезар Богданов изясни : данъчната политика би трябвало да полза по-ниско тези, които влагат, развиват и дават късмет за дълготраен развой. Нужно е да има данъчен тласък за вложения посредством ускорена обезценка и понижение на осигурителната тежест с 12 процентни пункта.

Останалите оферти са по-ниски налози за моторите на възобновяване и растежа , тласъци за развиване на човешкия капитал, вложения и високи приходи, редуциране на неефективните разноски, структурни промени, интензивно, бързо и мъдро потребление на европейската средства и бюджетна консолидация в интервала на напредък.

ИПИ оферират в бюджета да бъдат заложени " и морковът, и тоягата ".
 Анализът на ИПИ не вижда гаранция, че с Плана ще се вършат промени
Анализът на ИПИ не вижда гаранция, че с Плана ще се вършат промени

Ниският ни капацитет за промени слага под риск самото му осъществяване

Богданов уточни, че при всички приказки и реторически похвати по какъв начин не стигат парите за всички нужни разноски, в действителност има едни 20 милиарда лв. нарастване на бюджета в последните години.

Незабавните резултати от различния бюджет на ИПИ ще доведат до мощен тласък за нови вложения, растеж на чистите приходи, нарастване на заетостта в частния бранш , над 5.3 милиарда лв. по-висок наличен приход, изсветляване на претовареност, приходи и ползване и унищожаване на бюджетния недостиг и понижение на дълга.

Според старши откривателя в ИПИ Петър Ганев стопанската система ни е в напредък в година на сериозна бюджетна агресия. Пари има и има опция за огромни промени и хрумвания , сподели той.

Вече сме в интервал на напредък и би трябвало да се върви към консолидация, настоя той и добави, че пандемичните талази и други проблеми не пречат на промишлеността да работят.

Ганев уточни, че съвсем две десетилетия постоянно това, което вършат ИПИ, е да стъпят на база на държавния бюджет за своя различен бюджет. Стъпвайки на него, икономистите от ИПИ оферират хрумвания за промени, които от време на време са по-смели, а различен път стъпват върху детайлите . " Стъпваме на чисто и това ни разрешава да бъдем по-смели, да предложим огромните хрумвания, които да ни създадат по-богати ", сподели още Петър Ганев.
 ИПИ: Социалната политика на страната - големи разноски с нулева успеваемост
ИПИ: Социалната политика на страната - големи разноски с нулева успеваемост

Коронавирус рецесията посочила, че обществените стратегии са неадекватни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР