Промяна в структурата на администрацията на Народното събрание е извършена

...
Промяна в структурата на администрацията на Народното събрание е извършена
Коментари Харесай

Росен Желязков уволни Ива Митева

Промяна в структурата на администрацията на Народното събрание е осъществена днес за усъвършенстване на правно-техническото застраховане на законодателния развой, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Дирекция " Законодателна активност и право на Европейския съюз " е закрита, длъжността шеф на структурата надлежно е съкратена. Така на процедура ръководителят на 49-ото Народно заседание (НС) Росен Желязков на процедура уволнява ръководителя на звеното - Ива Митева от коалиция " Заедно ", някогашен народен представител от Има Такъв Народ и ръководител на 45-то и 46-то Народно заседание и зам.-председател на 47-то Народно събрание.

Дирекция " Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове " се преименува на " Законодателна активност, парламентарен надзор и право на Европейския съюз ", като поема и функционалностите на закритата конструкция.

От пресслужбата на Народното събрание изясняват, че с смяната се реализира концентриране на експертното обслужване на законодателния процес като поредност от поредни и взаимосвързани дейности по импортираните законопроекти в едно независимо административно звено. Според пресцентъра на Народно събрание по този начин се преодолява и съществуващата досега раздробеност на процеса, обслужван от две дирекции, като се понижава също опцията за допускане на неточности във финалните текстове. Сега ще бъде съсредоточена в едно административно звено цялостната дейност след постъпването на законопроектите - разпределянето им по комисии, даването на правни мнения, присъединяване в съвещанията на водещите комисии при разглеждането им, правно-техническото дефинитивно оформяне на признатите закони.

Подобна работеща структура е съществувала и преди в структурата на администрацията, показват още от Народното събрание.

Подобна работеща структура е съществувала и преди в структурата на администрацията, показват още от Народното събрание.

БНР осведоми, че в заповедта на Желязков като претекст за освобождението на Митева е посочена отпаднала нужда поради закриване на ръководената от нея дирекция. Ива Митева обаче в изявление за националното радио дефинира уволнението си като " политическа принуда ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР