Промяна при лечението на деца в чужбина. Фондът към Здравното

...
Промяна при лечението на деца в чужбина. Фондът към Здравното
Коментари Харесай

Фондът за лечение на деца ще води чужди лекари у нас


Промяна при лекуването на деца в чужбина. Фондът към Здравното министерство към този момент ще може да води непознати лекари у нас.Това планува обновеният устав. Заради проблеми с обезпечаването на скъпоструващи медицински произведения за деца Фондът и Здравното министерство ще провеждат взаимно публични поръчки, осведоми Нова тв.

9-годишната Самуела страдаше от животозастрашаващо гръбначно деформиране. Година след слагането на скъпоструващи импланти, с помощ от донори, детето към този момент е добре. Самуела по този начин и не получи от Фонда за лекуване дългочаканите 100 000 лв. за импланти. Аргументите – единствената болница, в която могат да лекуват детето, не била провела социална поръчка, в случай че не е задължена по закон.

Заради сигналите за десетки случаи като този на Самуела Фондът и Здравното министерство към този момент ще организират публичните поръчки за скъпи медицински произведения.

„ Целим да подсигуряваме медицински произведения да бъдат обезпечени за всички нуждаещи се деца, без значение от болничното заведение, в която се лекуват”, сподели доктор Ирина Ковачева от Дирекция "Медицински действия " към Министерството на здравеопазването.

Как тъкмо ще действа системата към момента не е ясно, само че съгласно здравните управляващи измененията щели да бъдат факт до месеци. Междувременно Фондът към този момент ще може да води у нас лекари от чужбина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР