Промяна на дефиницията на термина напълно ваксиниран“ срещу COVID-19 със

...
Промяна на дефиницията на термина напълно ваксиниран“ срещу COVID-19 със
Коментари Харесай

Фаучи не изключва промяна на дефиницията за „напълно ваксиниран“ срещу COVID-19

Промяна на дефиницията на термина „ изцяло имунизиран “ против COVID-19 сигурно е допустима. Това зави пред Си Ен Би си доктор Антъни Фаучи, основен медицински консултант на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

В момента за „ изцяло имунизирани “ се смятат лицата, които преди най-малко две седмици са получили две дози от двудозовите ваксини като тази на Pfizer и BioNTech, или една доза от Johnson & Johnson.

По думите на Фаучи обаче регулаторите са отворени преразглеждане на това определение. „ Няма подозрение, че оптималната имунизация в този момент е с бустерна доза “, сподели той. „ Независимо дали Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) ще трансформират това или не, то сигурно въпросът е отворен за разискване. Не съм сигурен по кое време тъкмо ще се случи това, само че мисля, че хората не би трябвало да губят от взор посланието, че желаете да бъдете оптимално предпазени, би трябвало да получите своя бустер “, добави здравният специалист.

Ваксинационният статут оказва голямо въздействие върху живота на милиони американци. Администрацията на Байдън вкара условие  медицинския личен състав и федералните чиновници в страната да бъдат „ изцяло имунизирани “ против ковид, като в същото време с това някои щати и градове вкараха лични правила, ограничаващи дейностите на неимунизираните хора.

Д-р Скот Готлиб, който беше заместник-комисар на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) по време на администрацията на Джордж У. Буш, предизвестява, че възходящият брой на инфектираните с ковид в страната може да усложни процеса по слагане на бустерна доза.

„ Знем, че Омикрон се движи по-бързо от Делта, тъй че хората, които чакат да получат бустер, с цел да покачат отбраната си от този вид, нямат доста време “, разяснява той, като добави, че спомагателната доза е най-хубавият метод за предотвратяване от разновидността.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР