Промишленото производство в Испания е намаляло през декември поради спада

...
Промишленото производство в Испания е намаляло през декември поради спада
Коментари Харесай

Испанската промишленост се е свила през декември

Промишленото произвеждане в Испания е намаляло през декември заради спада на интензивността във фармацевтичния бранш и в енергетиката, което не е могло да бъде обезщетено от мощния напредък в миннодобивната индустрия, съобщи Франс прес.

Според сезонно поправени данни на Националния статистически институт (INE), производството на испанската индустрия се е свило с 2,6 % на месечна основа след нарастването от 3,9 на 100 през ноември.

Тази динамичност се изяснява със слабата интензивност в бранша на недълготрайните артикули (спад на производството със 7,8 на сто), намаляване във фармацевтичния бранш (-18,9 на сто), както и пониженото произвеждане в енергетиката (-1,8 на сто), обвързвано със слабите достижения в производството на кокс и в рафинериите (-4,4 на сто).

Испанската индустрия обаче се е възползвала от мощния напредък в производството на електроматериали (+7,7 процента) и добива на въглища, антрацит и лигнит (+31,3 процента).

За цялата 2021 година промишленото произвеждане в Испания е повишено със 7,2 на 100 с помощта на възобновяването на интензивността след краткотрайното намаляване на пандемията от Ковид-19.

През 2020 година промишленото произвеждане спадна с 9,1 на 100.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР