Промишленото производство в Германия отбелязва по-голям спад от очакваното през

...
Промишленото производство в Германия отбелязва по-голям спад от очакваното през
Коментари Харесай

Германия бележи спад в промишленото производство

Промишленото произвеждане в Германия отбелязва по-голям спад от предстоящото през декември 2022 година на фона на срив на продуктивността в енергоемките промишлени браншове. Това демонстрират предварителните сезонно и календарно поправени данни на Федералната статистическа работа „ Дестатис “ (Destatis), огласени през днешния ден и представени от Ройтерс.

През декември предходната година промишленото произвеждане понижава с 3,1 на 100 спрямо предходния месец. Анализатори, взели участие в допитване на Ройтерс, предвидиха спад от 0,7 на 100.  

Спадът е най-отчетлив при енергоемките промишлени браншове във Федералната република - 6,1 на 100 на месечна основа.  

„ Тази обстановка демонстрира какъв брой тежко е наранена промишлеността от енергийната рецесия “, отбелязва Карстен Бжески, основен икономист в Ай Ен Джи (ING).

Потреблението на природен газ в немския индустриален бранш понижава през декември 2022 година с 15,4 на 100 по отношение на междинното ниво за същия интервал на предходните 4 години, по данни на немския мрежови регулатор " Бундеснецагентур " (Bundesnetzagentur).

На фона на срутва на промишленото произвеждане през декември, поръчките за немската индустрия се усилват с 3,2 на 100, демонстрират сезонно и календарно поправените данни на „ Дестатис “.

Този резултат е над прогнозите на анализатори и съставлява най-голямото нарастване на промишлените поръчки от повече от една година. Това се дължи на мощното търсене в Германия и в цялата еврозона, отбелязва Ройтерс.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР