Промишленото производство през юли се увеличава с 4.2% спрямо година

...
Промишленото производство през юли се увеличава с 4.2% спрямо година
Коментари Харесай

Производството на тютюневи изделия се свива с една четвърт за година

Промишленото произвеждане през юли се усилва с 4.2% по отношение на година по-рано, сочат календарно изгладените данни на Националния статистически институт. В съпоставяне с юни покачването е с 0.2%. На годишна база най-голямо стесняване има при производството на тютюневи произведения.

На годишна база растеж на промишленото произвеждане е регистриран в преработващата индустрия - с 6.3%, а спад е регистриран в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1.4%, и в добивната индустрия - с 0.8%.

По-значително нарастване в преработващата индустрия по отношение на миналата година се следи при: производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 37.7%, ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 24.6%, производството на лекарствени субстанции и артикули - с 19.9%, производството на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули - с 19%.

Намаление е регистрирано при: производството на тютюневи произведения - с 26.4%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 15.7%, производството на облекло - с 11.6%, производството на питиета - със 7.1%.

През юли нарастване по отношение на предходния месец е записано в преработващата индустрия - с 0.5%, а понижение е регистрирано в добивната индустрия - с 3.4%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 0.7%.

По-значителен растеж в преработващата индустрия се следи при: ремонта и инсталирането на машини и съоръжение - с 23.6%, производството на железни произведения, без машини и съоръжение - с 19.8%, производството на химични артикули - с 11.8%, производството на питиета - с 4.7%.

Спад е регистриран при: производството на тютюневи произведения - с 21.4%, обработката на кожи; производството на обувки и други произведения от обработени кожи без косъм - с 13.1%, производството на транспортни средства, без коли - с 8.1%, производството на дървен материал и произведения от него, без мебели - с 5%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР