Променливо, но по-хладно време ни очаква в следващите няколко дни,

...
Променливо, но по-хладно време ни очаква в следващите няколко дни,
Коментари Харесай

Студът се завръща с пълна сила, утре ще вали сняг

Променливо, само че по-хладно време ни чака в идващите няколко дни, а завръщането на топлото за месеца време - в събота и неделя.
Днес облачността ще бъде променлива, увеличаваща се от запад. В северозападните региони към този момент нахлува по-студен въздух, а вятърът е сдържан, от запад-северозапад. До края на деня по-хладният въздух ще обгръща страната. Дневните температури в ранния следобяд ще са от към 13-14 на северозапад до към момента към 20 в южните и източни региони.
Преваляванията ще стартират в идващите часове, изначало в централните западни региони, а до среднощ ще обзет Северна и Западна България. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще нахлува още по-студен въздух, написа dir.bg.
До сутринта ще вали над цялата страна, като в предбалкана и високите полета на Западна България, в това число в Софийско, дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна завивка.
През деня ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и сняг. Сняг с формиране на краткотрайна снежна завивка ще вали в Софийско, високите елементи на Западна България, Предбалкана и Лудогорието. Образуващата се там тежка и мокра снежна завивка тук-там е допустимо да аргументи проблеми по пътищата и с електроснабдяването.
Дъжд ще вали в по-голямата част на низините и в Югозападна България под Кресненското дефиле.
Дневните температури ще са от към нула, плюс един по високите полета, до 7-8 градуса в крайните югозападни региони, ниската част на Видинско и Горнотракийската равнина. В планините ще вали сняг и ще се образува спомагателна снежна завивка.
Особено комплицирано ще бъде ситуацията по старопланинските проходи. Ако пътуването ви на следващия ден не е необходимо - отложете го!
В сряда ще настъпи бързо усъвършенстване на времето. Денят ще стартира с много ниски температури по високите полета 0 от минус 4, минус 5 градуса до плюс 3-4 тук-там в низините с вятър и без снежна завивка. През деня оптималните стойности ще са от 5 до 11 градуса.
В четвъртък и петък още веднъж тук-там ще превали, само че към този момент дъжд, с изключение на в планините над 1000-1200 метра надморска височина, а преваляванията ще са по-слаби от утрешните.
От петък температурите потеглят нагоре и в събота и неделя ще доближат още веднъж стойности към и над 20 градуса, в неделя и до 22-24 градуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР