Промените във френското правителство ще засегнат няколко министри. Това съобщи

...
Промените във френското правителство ще засегнат няколко министри. Това съобщи
Коментари Харесай

Министерски рокади очакват Франция

Промените във френското държавно управление ще обиден няколко министри. Това заяви телевизионният канал BFM по публични данни на Елисейския замък.
" Ще има нови назначения, някои ще изоставен държавното управление, някои ще сменят работата си с вероятни промени в дейностите и преразглеждане на пълномощията ", оповестява телевизионният канал, цитирайки представител на администрацията на френския президент. Промените в състава на кабинета " могат да бъдат оповестени след края на седмицата ", се прецизира в известието, съобщи БГНЕС.
Очаква се възобновеният кабинет да се срещне на съвещание на Съвета на министрите идната сряда, 17 октомври, откакто министрите поемат пълномощията от своите прародители, заяви ТАСС.
Съгласно Френската конституция президентът на Републиката назначава и освобождава министри по предложение на ръководителя на държавното управление. Настоящите съвещания, водени от президента Еманюел Макрон и премиера Едуар Филип за съответни претенденти, не престават повече от седмица след оставката на министъра на вътрешните работи Жерар Колон. Неговите отговорности краткотрайно се извършват от министър-председателя.
Очакваната рокада ще бъде втората през последните два месеца след оставката на министъра на околната среда Никола Юло в края на август. Неговият правоприемник на тази служба е Франсоа дьо Рюжи, който от юни 2017 година е отпред на Народното събрание (долната камара на парламента) на Франция. Юло подаде оставка след спортния министър Лора Флесел, която беше сменена на тази позиция от първата френска международна шампионка по плуване Роксан Марасинеану.
Реконструкцията засегна също и френската президентска администрация. В края на септември прессекретарят на президента Брюно Роже-Пети напусна поста си след една година работа и длъжността му бе отстранена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР