Промените в Конституцията са обнародвани в днешния брой на Държавен

...
Промените в Конституцията са обнародвани в днешния брой на Държавен
Коментари Харесай

Влязоха в сила промените в Конституцията

Промените в Конституцията са обнародвани в днешния брой на " Държавен вестник ", по този начин промените към този момент са в действие, съобщи кореспондент на БГНЕС.


При гласуването на 20 декември народните представители гласоподаваха поименно, ставайки от място и заявявайки своя избор. Депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи гласоподаваха " за ", а опозицията в лицето на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ гладуваха " срещу ". Единствено депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков гласоподава " въздържал се ".

Така с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, или 165 депутати, измененията дефинитивно станаха част от главния закон.

Доскорошният ръководител на ПГ на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, депутатът от ПП-ДБ Петя Ставрева и депутатът от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев отсъстваха при гласуването.

С импортираните ремонти се лимитират правата на президента при назначението на длъжностен кабинет, лицата с двойно поданство получават правото да заемат обществени длъжности, Висш съдебен съвет разделя се на две колегии - Висш прокурорски съвет и на Висш правосъден съвет, както и се лимитират пълномощията на основния прокурор. Освен това съгласно текстовете три месеца след обнародването на измененията се организира нов избор за основен прокурор, както и за нов състав на Висшия прокурорски съвет и на Висшия правосъден съвет. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР