Промените в женското тяло по време и след бременността са

...
Промените в женското тяло по време и след бременността са
Коментари Харесай

Мария Илиева и естетиката след раждане в клиника VDerm и д-р Шаркови

Промените в женското тяло по време и след бременността са неизбежни, само че, за благополучие на актуалните дами, всички нежелани последици от този интервал може да бъдат поправени благодарение на актуалните способи на естетичната медицина. Както е направила Мария Илиева. Прекрасна майка на две деца, тя ни описа за какво е потърсила професионална помощ във VDerm, а доктор Евгени и Ирина Шаркови ни споделиха какви са най-подходящите процедури в процеса на възобновяване след бременност и на кои от тях се е подложила красивата изпълнителка. Мария, специалност като вашата е извънредно изискваща към визията: по какъв начин се справяте с връщането във форма след второ раждане? Професията ме задължава да съм в добра физическа и гласова форма за всяка среща с публиката и не мога да си разреша взаимни отстъпки. Всеки дълготраен триумф в живота е функционалност на ясна цел, ежедневни старания и дисциплинираност. Възстановяването след второто раждане несъмнено се оказа предизвикателство. За разлика от първото, след което влязох бързо и без особени старания в чудесна форма, този път не можех да се похваля със същото, напредъкът ми бе доста по-бавен. Затова потърсих съвет от най-хубавите експерти. С кои промени във визията ви се отказахте да се борите независимо и потърсихте за тях професионална помощ? Следя работата на доктор Шаркови от много време. Навярно моите фенове знаят за несбъднатата ми фантазия да съм еластичен хирург. Интересът ми към тази част от медицината е изчерпателен и неотслабващ. Възхитена съм от резултатите, които реализира екипът на клиника VDerm. Умението им да съчетават висок професионализъм с точно отношение към детайла, мярка и безупречна хармония е ключ към водачеството им в тази област. Свързах се с Евгени и Ирина, с цел да създадем проект за деяние. На този стадий, с изключение на нисковъглехидратен хранителен режим и спорт, избрахме композиция от най-хубавите апаратни неинвазивни процедури в света, които се оферират в клиниката. Виждам действителни резултати и съм щастлива да получа грижа, която е ежедневие за звезди като Мадона и Джей Ло.

Предполагам, че естетичните процедури към този момент са неизменима част от графика ви. Колко време си позволявате да отделяте за тях? Имам огромен шанс да съм наследила гена на майка ми и баба ми, чиято възраст не проличава. Не мога да разгадавам единствено на това, несъмнено, и след 21 години дейна кариера все по-често се поверявам на професионални грижи за лице и тяло. Веднъж седмично отстранявам време за разнообразни процедури. Програмата ми не разрешава по-голяма периодичност, само че при актуалните технологии и практики това е изцяло достатъч-
само че за потребностите ми. Бихте ли се възползвали от достиженията на актуалната естетична медицина като миниинвазивните процедури за скулптиране на тялото, благодарение на които то може да върне идеалните си форми? Мисля, че в България има много неверно разбиране за естетичната медицина. Прекаленото като че ли стана всеобща идея за хубост. Тъй като съм съперник на сходна липса на мярка, съм щастлива, че измежду приятелите ми са доктор Ирина и Евгени Шаркови – брилянтни експерти, прилагащи международни стандарти и процедури в естетиката. За мен те са модерни създатели на хубост, превръщащи работата си в изкуство. Нямам съмнение да се обърна към тях при потребност от смяна.

ПРОФЕСИОНАЛНО МНЕНИЕ
Кои са главните знаци във визията, които издават потребността от професионална естетическа рехабилитация след раждане, известна като Mommy Makeover? Д-р Евгени Шарков: В процеса на възобновяване след бременността и кърменето (т.нар. Mommy Makeover) пациентките в моя кабинет идват най-често за промяна в региона на бюста. Вследствие на хормоналния дисбаланс и измененията в телесното тегло резултатът постоянно е изконсумиране на жлезата и птоза (увисване) в тази зона. Друго предпочитание на младите майки е контурирането на тялото, като част от него е абдоминопластиката, респективно премахване на непотребната подкожна лой и на увисналата кожа. Едновременно с това се прави и пристягане на самата коремна стена, така наречен диастаза, която се получава при разтягането на мускулатурата. Това е терзание за значително дами от естетична позиция. Така че главните процедури по време на Mommy Makeover са корекции в зоната на бюста, на корема и ханша. Естествено, може да има и подзони на промяна (отстраняване на непотребната лой и кожата) в зоната на ръцете, на шията, на гърба, на бедрата, на коленете, в зоната на брича. Минимално инвазивните процедури за възобновяване след бременност са с успеваемост към 70–80%. Такива са MicroAire, BodyTite и Vaser. Кои са най-търсените естетични процедури след раждане и по кое време е моментът за тях? Д-р Ирина Шаркова: По време на бременността се изключват всички инжекционни процедури, както и лазерните и радиочестотните апаратни процедури, в това число лазерната епилация. Една от дребното подобаващи процедури за лице по време на бременност е JetPeel – детоксикираща и почистваща терапия, която подтиква синтеза на колаген, озарява и понижава появяването на хиперпигментация. Използваме и Ultherapy – ултразвукова процедура, също подобаваща по време на бременност. За интервала на възобновяване след раждане предлагам лазер Genesis за подмладяване, PicoGenesis за редукция на пигментацията и белезите на стареене, мезотерапии, скинбустери, JetPeel или разтривки. Ако пациентките не кърмят, тогава можем да включим и ботокс и други инжекционни лечения.
4 месеца след секцио и 2 месеца след обикновено раждане може да се включат Evolve и Trueflex.
Evolve е неинвазивна радиочестотна процедура за стопяване и понижаване на размера на мастните кафези и стягане на кожата, като тя подтиква синтеза на колаген и еластин. Резултатите са забележими единствено след 5-ата процедура, а оптималните резултати се разкриват на осмата. Те са по-еластична кожа, усъвършенстван тургур, понижени размери на тялото. Успоредно се прави и мускулна стимулация, която води до образуване на по този начин мечтаната коремна преса, по тази причина Evolve е подобаваща за зоната на корема, където има най-голямо разпределяне след бременността.
Trueflex – работи върху контракцията на мускула, правят се до 54 000 контракции за 45 минути, което е еднакво на 54 хиляди коремни преси. Огромен резултат има и върху оформянето на по този начин мечтаното плътно и повдигнато бразилско дупе. Жела-
телно е обаче, преди да се подложат на тази процедура, пациентите да са изгубили малко от мастната си тъкан и да са понижили обиколките. Затова е добре да се стартира първо с Evolve, след което и Truflex. Но всички тези процедури паралелно може да се комбинират с така наречен фейшъл лечения.
Често срещан проблем са задействаните по време на бременността акне и косопад – третираме ги сполучливо с композиция от разнообразни лазерни и PRP процедури, и Magelan (която се равнява на 4-5 PRP процедури). Обикновено след раждането се ускоряват пигментациите. Ние започваме лечението им постоянно след резултатите от цялостната кръвна картина на пациентката. Затова тази терапия се прави при кожен лекар с опит. Какви съответни процедури избрахте за Мария Илиева и за какво? Д-р И. Шаркова: Тя наподобява съвършено – няма потребност от инвазивни и фрапантни процедури във връзка с естетиката на лицето. По отношение на тялото взехме решение да стартираме с неинвазивни процедури като Evolve и Truflex.
Д-р Е. Шарков: Проследявайки по какъв начин се усеща и дали е удовлетворена от постигнатите посредством тях резултати, и според от степента на удовлетвореността ѝ и от моята професионална преценка бихме могли да продължим към минимално инвазивните процедури като BodyTite, Vaser или пък MicroAire.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР