Промените в хората трябва да се следят във времето и

...
Промените в хората трябва да се следят във времето и
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: ДПС са много адекватни по отношение на руското влияние в България. Пеевски се промени за добро

" Промените в хората би трябвало да се наблюдават във времето и през техните дейности. По отношение на битката с съветското въздействие, дейностите на Движение за права и свободи са доста съответни ", по този начин депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев отговори на въпрос дали се е трансформирал водачът на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Питането пристигна във връзка коментар на Даниел Лорер от предходната седмица, който провокира доста рецензии.

Пред Би Ти Ви в сряда заран депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " разгласи, че сътрудника му от Движение за права и свободи Делян Пеевски се е трансформирал за положително и към този момент е станал представител на европейските полезности. 

На въпрос на водещите за блокадата на Росенец и къщата на Ахмед Доган там Мирчев отговори, че разграждането на политическия модел, който е разрешил това, ще стане с смяната на Конституцията, която Движение за права и свободи дават обещание да поддържат.

" За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че без Движение за права и свободи може да приемем избрани конституционни промени, се лъже. Няма с кого. " Възраждане " няма да ги поддържат ", акцентира националният представител от ПП-ДБ. И добави: Ако Конституцията не се промени във типа, който сме дали обещание, основни министри от държавното управление, в това число правосъдния, ще подадат оставки ".

Нужен е явен механизъм за регулаторите. Не би трябвало да разрешаваме да се повтори това, което се случи с НЗОК, подчерта  народният представител от " Продължаваме промяната - Демократична България ". 

По думите му, належащо е има прозрачен асортимент на тези хора.

" До момента партиите предлагаха разнообразни претенденти. Понякога се оказва, че се избира минимум нехаресваният претендент. Трябва да има ясни критерии. Регулатори сега няма. Това беше една от поръчките, с които отидохме на избори ", добави Ивайло Мирчев..

Мирчев посочи, че към момента се създава правилник, който би трябвало да бъде подготвен бързо. В хода на диалога той вметна, че " Възраждане " са " различното болшинство на ГЕРБ ".

" Избирателите на " Възраждане " би трябвало да знаят, че по подаден знак на ГЕРБ " Възраждане " гласоподава. То това се случи. Проблемът не е ГЕРБ. Те си имат политическа цел и си я преследват. Проблемът е реакцията на " Възраждане ". Мандатът на подуправителя на НЗОК е до 2028 години. Става дума за 8 милиарда лв. на година. Когато се избира този подуправител, " Възраждане " се оказва " златен пръст ", сподели още депутатът.

По отношение на КЕВР, Мирчев разяснява, че Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за финансов контрол са с изтекли мандати.

Според него, в случай че Конституцията не бъде призната под тази форма, основните министри подават оставка.

" Трудно ми е за ГЕРБ да говора като за сътрудник. С ГЕРБ поддържаме държавно управление, което няма опция. Без Движение за права и свободи измененията в Конституцията няма по какъв начин да минат. За промени в Конституцията трябват 160 гласа. Ако някой си мисли, че без Движение за права и свободи може да приемем избрани конституционни промени, се лъже. Няма с кого. " Възраждане " няма да ги поддържат ", акцентира националният представител от ПП-ДБ.

По думите му в управлението на регулаторите всички парламентарни сили е имат представители.

" Това постоянно е било по този начин. Никога в регулаторите не са били представители единствено на ръководещата мощ. Не е коментирано дали те ще подпишат механизма за назначение на ръководството в регулаторите. Делян Пеевски разяснява много неща. Може и Българска социалистическа партия да имат представител в регулаторите. Темата е, че регулаторите би трябвало да работят като регулатори. Давам образец - когато един министър председател желае да построи " Турски поток ", той да не звъни на шефа на КЕВР и да му кажеш - " Ще ми одобриш " Турски поток ". Шефът на КЕВР би трябвало да му каже - не можем да построим " Турски поток ", тъй като първо, второ.. ", разяснява Мирчев.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР