Промените са част от последния доклад на петролния гигант за

...
Промените са част от последния доклад на петролния гигант за
Коментари Харесай

Shell увеличава по четири зарядната си мрежа за електромобили и закрива 1000 обекта

Промените са част от последния отчет на петролния колос за тактиката за енергиен преход Shell споделя, че има повече от 46 000 търговски обекта по целия свят. Много, в случай че не и множеството от тях са бензиностанции. И като част от своя отчет „ Стратегия за енергиен преход “, който обрисува неговите старания за битка с изменението на климата, английският петролен колос сподели, че ще затвори някои от тях. Е не всички, а „ единствено “ 1000. И не едновременно — съкращенията ще бъдат разпределени в продължение на две години.

„ Ние обновяваме нашата комерсиална мрежа с разширени оферти за зареждане на електрически транспортни средства и улеснение в отговор на изменящите се потребности на клиентите “ - се споделя в отчета на компанията - „ Общо планираме да продадем по към 500 обекта, благосъстоятелност на Shell (включително взаимни предприятия) годишно през 2024 и 2025 година “

Не е ясно какъв брой от тези „ обекти “ са бензиностанции, къде се намират, какво евентуално ще се случи с тях, откакто бъдат продадени. Shell не отговори незабавно на настояването да обясни проектите си за своята комерсиална мрежа. Много по-ясни обаче са проектите му за мрежата за зареждане на EV. В края на предходната година Shell оперира с към 54 000 зарядни устройства, ситуирани най-вече в Китай и Европа. В „ поднебесната “ страна Shell ръководи взаимно дружество с съперника на Tesla BYD, което има да вземем за пример 258 врата за „ бързо зареждане “ на една станция покрай летището в Шенжен. До 2030 година обаче компанията се надява да има повече от 200 000 общодостъпни зарядни устройства.

„ Развиваме бизнеса си със зареждане на електрически транспортни средства, с цел да подкрепим клиентите, които решат да преминат от бензиново или дизелово транспортно средство към електрическо “, се споделя в отчета на компанията. Компанията съобщи, че чака да направи 12% възвръщаемост на инвестицията си за всеки $, който харчи за построяването на своята EV инфраструктура.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР