Промени в Закона за за отбраната и въоръжените сили поиска

...
Промени в Закона за за отбраната и въоръжените сили поиска
Коментари Харесай

Идея на Каракачанов - армията да става полиция при масови безредици и тероризъм

Промени в Закона за за защитата и въоръжените сили изиска вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов. Основата на предложенията е армията да може да оказва помощ на Министерство на вътрешните работи при решение на Министерския съвет, а концепцията е това да става при огромни вълнения или случаи на тероризъм, даже при гонене на рискови нарушители, написа в. " 24 часа ".
С смяна в член 57 ще се даде право на армията да оказва помощ и подпомагане на други държавни органи при висока степен на социална опасност за популацията - всеобщи вълнения, терористични актове и даже гонене и залавяне на рискови нарушители. В момента войската може да се употребява в спокойно време единствено при секване на трафик на оръжие, защита на стратегически обекти и при защитата на границата.
За всеки съответен случай ще се взема настрана решение, а по-късно министърът на защитата ще дефинира каква мощ могат да употребяват военните, до момента в който извършват полицейски функционалности.
Докато са на учения и лагери, бойците да могат да получават пари вместо топла храна, планува друга смяна в закона, която предлага вицепремиерът Каракачанов. Досега наложително трябваше да им бъде обезпечена храна, само че към този момент повече от 2 години Министерството на защитата не може да приключи публичната поръчка за изхранване на армията. Заради това поделенията се оправят поединично. Досега левовата равноценност на порциона се полагаше единствено на военните, които са на дежурство. Ветераните от задачи в чужбина да могат да се хранят в обществените кухни на Министерството на защитата, планува трета смяна в закона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР