Проливни дъждове връхлетяха Гърция и предизвикаха наводнения в четвъртък в

...
Проливни дъждове връхлетяха Гърция и предизвикаха наводнения в четвъртък в
Коментари Харесай

Стотици бяха евакуирани след наводнение в Централна Гърция

Проливни дъждове връхлетяха Гърция и провокираха наводнения в четвъртък в пристанищния град Волос и на остров Евия . Само три седмици по-рано " Даниел ", убиха 16 души в района.

В четвъртък пожарната работа заяви, че досега са евакуирани над 250 души. Други 1200 са се обадили, с цел да потърсят помощ.

Бурята " Елиас " се развихри в Централна Гърция в сряда следобяд. В град Волос, който е с население от близо 140 хиляди души , тя наводни улиците и повреди част от постройките. По-рано бурята провокира наводнения на остров Евия покрай Атина .

Заради бурята в сряда огромна част от Волос остана без електричество, а елементи от локалната болница бяха наводнени.

Очаква се " Елиас " да отслабне в петък.
 Местен гражданин почиства входа на къщата си след бурята
Същевременно в северната част на остров Евия частен хеликоптер се разруши в морето и сега тече интервенция по търсене и избавяне.

" Частният хеликоптер, вид А-109, е бил на път за град Волос с най-малко един човек на борда ", сподели чиновник на гражданската авиация пред Ройтерс.
 Снимка, показваща кола на кална улица след бурята
Само преди три седмици Гърция беше - " Даниел ". Най-тежко наранена беше точно региона Тесалия и градовете Волос , Кардица и Трикала . Тя беше избрана от метеоролозите като най-тежката от 1930 година насам.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР