Проливни дъждове се изсипаха днес над източните и североизточните части

...
Проливни дъждове се изсипаха днес над източните и североизточните части
Коментари Харесай

Силни дъждове в Япония, пострадалите от Хагибис още не могат да се възстановят

Проливни дъждове се изсипаха през днешния ден над източните и североизточните елементи на Япония, които към момента се възвръщат от опустошителното прекосяване през тях на тайфуна Хагибис, предизвикало жертви, предадoха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Властите предизвестяват за свличания на кални маси, наводнения и придошли реки в потърпевшите от бедствието региони.

Лошото време също така попречи на локалните поданици, доброволците и управляващите да продължат с работата за ликвидирането на последствията от тайфуна.

Вчера към главния японски остров се приближи различен ураган, Неогури, само че по-късно степента му бе намалена на извънтропическа стихия, която въпреки всичко през днешния ден донесе проливни дъждове над някои елементи на Япония.

Хагибис, един от най-мощните тайфуни, връхлитали азиатската страна през последните десетилетия, мина през централната, източната и североизточната част на Япония по-рано този месец. По данни на организация Киодо вследствие на прекосяването му са починали 84 души, а ориста на деветима е незнайна.

В обширни региони на Япония Хагибис донесе рекордни превалявания и провокира наводнения и свличания на земни маси.

По данни на управляващите към днешния ден над 3900 души от потърпевшите от Хагибис места остават във краткотрайни убежища, а към 42 000 семейства към момента са без водоснабдяване.

Миналата седмица държавното управление на премиера Шиндзо Абе разгласи, че ще отдели 710 милиона йени (6,5 млн. долара) за справяне с последствията от Хагибис. Обмисля се също да бъдат отпуснати спомагателни средства, с цел да бъдат подкрепени възстановителните работи.

Опустошенията в резултат на тайфуна постановиха в началото плануваният за през днешния ден церемониал по случай възкачването на престола на новия император Нарухито да бъде отсрочен за 10 ноември. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР