Проливни дъждове наводниха пътища в Южна Индия, най-малко девет души,

...
Проливни дъждове наводниха пътища в Южна Индия, най-малко девет души,
Коментари Харесай

Най-малко 9 загинаха в Индия преди пристигането на циклона Мичаун

Проливни дъждове наводниха пътища в Южна Индия, минимум девет души, в това число дете, станаха жертви на наводненията и хаоса часове преди очакваният силен циклон " Мичаун " да доближи сушата, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Смята се, че циклонът ще доближи крайбрежието на щата Андхра Прадеш към 11 ч. локално време (05:30 по Гринуич), заяви метеорологичната работа, като скоростта напразно ще доближава до 110 км/ч.

Очаква се през идващите 24 часа в някои елементи на щата да паднат над 200 мм дъжд, добави метеорологичната работа. Най-малко 8000 души са евакуирани.

Четиригодишно момче почина в Андхра Прадеш при сриването на стена, заяви К. Нагараджу, изпълнителен шеф на щатската организация за битка с бедствията. В прилежащия щат Тамил Наду по публични данни са починали осем души. Някои са се удавили, един е погубен от паднало дърво, различен – от рухнала стена, а трети – от наводнени високоволтови кабели.

В столицата на Тамил Наду – Ченай, главен център на електрониката и производството, мощните ветрове изкорениха дървета, а наводненията отнесоха коли и заляха писта, което докара до затварянето на едно от най-натоварените летища в Индия до сутринта.

Дъждовете са спрели и водата се е отдръпнала от летище Ченай, което още веднъж работи от 9 ч. локално време, съобщи представител на федералното министерство на гражданската авиация, написа Българска телеграфна агенция.

Дъждовете и ветровете прекъснаха електропроводи и изкорениха дървета, оповестиха публични лица. В Андхра Прадеш бяха анулирани повече от 140 влака и 40 полета.

Тайванските компании Фокскон и Пегатрон стопираха производството на айфони на Епъл в заводите си покрай Ченай поради проливните дъждове, съгласно осведомени източници.

През декември 2015 година наводнения в Тамил Наду лишиха живота на минимум 290 души. 

Учените предизвестяват, че бурите стават все по-мощни, защото светът се затопля в следствие от изменението на климата, напомня Агенция Франс Прес. Циклоните, също като ураганите в северната част на Атлантическия океан или тайфуните в северозападната част на Тихия океан, постоянно заплашват крайбрежията в северната част на Индийския океан, където живеят десетки милиони хора.     

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР