Пролетта закъсня и онова, което сме свикнали да бъде в

...
Пролетта закъсня и онова, което сме свикнали да бъде в
Коментари Харесай

Защо червеният спанак е по-добър от зеления и кой не бива да го яде - slava.bg

Пролетта закъсня и това, което сме привикнали да бъде в сезона си през май, в този момент е през юни. Един добър лайфхак, който ви предлагаме е обвързван със спанака.

От анимационните филмчета и легендите, които ни разправят бабите, знаем, че зеленажът е доста потребен. Така е, само че не за всички.

Хората, които имат проблеми с бъбреците, изключително с камъни в тях, както и въобще с отделителната система въобще не би трябвало и да помислят да ядат спанак, в случай че ще да е термично обработен примерно в чорба. Причината са съдържимите в него оксолати.

Спори се дали спанакът е ОК за бременните. Вече везните се накланят към позитивните за тях резултати от фолиевата киселина, както демонстрират резултатите от последните интернационалните проучвания.

„ Зеленчук”, „ зеленаж” – по този начин назоваваме спанака по инерция, само че още веднъж ларобатирните опити демонстрират, че най-полезен в действителност е аленият спанак. Това е по този начин заради нарасналото наличие на антиоксиданти в този тип. В зеления са по-малко.

Спанакът в действителност съдържа и добра доза желязо – подвига силата с 11% съгласно научните проучвания, а също значимият витамин К. Според експертите е доста добре тези две негови изгоди да бъдат комбинириани в храненето с артикули с нараснало наличие на витамин С.

Така можете да извършите оптимално потребна салата на основата на спанак, като прибавите ягоди и чушки и овкусите с изстискан лимон, вместо с оцет, в случай че ще да бъде и балсамиков.

Кулинарите предлагат спанака със закръглени листа за салата, а оня с издължени листа – за готвене – на чорба и други работи.

Какво други работи ли?

Доста забавна е да вземем за пример спаначената торта с ягоди. Зеленажът се употребява за тестото, заплетен с яйца и малко брашно – другояче няма да бъде диетично. Това е съдържимо на блатовете, а сред тях, с изключение на ягоди, се употребява кисело мляко, коетоне е с понижена масленост, или сметана – тя е за тези, които не броят калориите.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР