Пролетта идва, не когато долетят щъркелите или цъфнат кокичетата, а

...
Пролетта идва, не когато долетят щъркелите или цъфнат кокичетата, а
Коментари Харесай

Пълнена агнешка плешка с пресни картофки

Пролетта идва, не когато долетят щъркелите или цъфнат кокичетата, а когато в кухнята ухае на Пълнена агнешка плешка с пресни картофки

Необходими Продукти

● агнешка плешка - 1.5 - 2 кг
● агнешки дреболии - 1 кг /Комплект/
● свеж лук - 2 връзки
● картофи - 500 г пресни
● ориз - 3/4 ч.ч.
● олио - 1/3 ч.ч.
● червен пирер - 1 ч.л.
● черен пипер
● сол
● джоджен - 1/2 връзка свеж /2 щипки сух/
● магданоз

Начин на подготвяне

Измиваме агнешката плешка и благодарение на изострен нож вършим джоб. Сваряваме агнешките дреболии в подсолена вода, след което ги нарязваме на дребно.

Започваме да подготвяме плънката. В половината лой запържваме 1 връзка свеж лук, нарязан на ситно. Зачервяваме го с аления пипер и прибавяме нарязаните дреболии. Задушаваме 10-на минути. Добавяме ориза, нарязаните джоджен и магданоз, черния пипер и посоляваме. Разреждаме плънката с 1 чаена чаша гореща вода. След набъбването на ориза пълним джоба с половината плънка и зашиваме плешката.

Напълнената агнешка плешка намазваме с останалото олио и слагаме в средата на огромна тава. От едната страна на плешката слагаме обелените и нарязани на кръгчета пресни картофи, размесени с 2-та връзка очистен и ситно нарязан зелен лук. От другата страна, прибавяме останалата оризова плънка. Заливаме с към 2 чаени чаши от водата, в която сме варили дреболиите.

Завиваме агнешката плешка с домакинско фолио и слагаме да се пече в мощна фурната за 3 часа. Проверяваме след приключването на втория час до каква степен е задушена и изпечена плешката. Обливаме я със соса от тавата и в случай че месото е омекнало, махаме фолиото и я допичаме, като понякога още веднъж я обливаме до приемане на зачервена хрупкава коричка.

Приятен вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР