Пролетта идва, а с нея и умората от дългата зима.

...
Пролетта идва, а с нея и умората от дългата зима.
Коментари Харесай

10 полезни храни за пролетен детокс на организма

Пролетта идва, а с нея и умората от дългата зима. Пролетният детокс е добър, тъй като освен отстранява токсините от тялото, само че също по този начин понижава талията и оформя бедрата. Какво би трябвало да бъде включено във вашето меню напролет?

Зелени храни

Всички зеленолистни зеленчуци са същински хранителни бомби. Това са спанакът, руколата, магданозът, копърът и киселецът. Те са цялостни с антиоксиданти, които извеждат токсините от тялото и обезвреждат експанзията на свободните радикали. Богати са на витамин С и бета-каротин, които подтикват клетъчното възобновяване и производството на колаген, който е виновен за младостта и еластичността на кожата.

Чесън

Лютивият зарзават е най-хубавото оръжие за детоксикация и отличен асистент на черния дроб. Ефективно унищожава микробите и покачва имунитета, с помощта на съдържащото се в него витамин С.

Яйца

През пролетта имаме потребност от протеини. Ето за какво яжте яйца. Те съдържат всичките осем незаменими аминокиселини и органични серни съединения, които сполучливо оказват помощ в битката със свободните радикали и обезвреждат токсините.

Копър

Копърът оказва помощ на стомашно-чревния тракт да се освободи от тежестта и газовете. Съдържащите се в него субстанции работят спазмолитично и понижават дискомфорта.

Брюкселско зеле

Миниатюрното зеле е уместно за всички, които желаят да понижат тежестта си. Само 150 грама зеле обезпечават дневна стойност на витамин С, 3-4 грама фибри и единствено 38 калории.

Ленено семе

Лененото семе е богато на омега-3 мастна киселина, която укрепва имунната система и усъвършенства действието на сърдечно-съдовата система. Съдържа фибри, които намаляват равнищата на неприятния холестерол и също могат да се свързват с токсините и по този метод да ги отстраняват от тялото. В същото време възстановява равнищата на кръвната захар и потиска апетита.

Аспержи

Този зарзават е богат на антиоксиданти и глутатион, съединяване, което свързва токсините и ги извежда от тялото. Аспержите също съдържат пребиотици и аспарагин, аминокиселина, която служи като натурален диуретик и оказва помощ да се освободи тялото от непотребната вода и сол.

Кисело мляко и кефир

Здравата чревна микрофлора е ключът към цялостното здраве. За да имате " положителни " бактерии, яжте храни с пробиотици - да вземем за пример кефир или кисело мляко без добавки.

Броколи

Това е най-хубавият другар на черния дроб. Съдържа фибри, които усъвършенстват действието на стомашно-чревния тракт и също по този начин отстраняват токсините.

Цвекло

Цвеклото е цялостно с антиоксиданти, които оказват помощ на черния дроб да се оправи с токсините. Зеленчукът също е добър източник на фибри и витамин С. Всички тези храни ще ви оказват помощ да извършите пролетен детокс и да премахнете всички отрови от организма. Природата е цялостна с скъпи блага. Трябва единствено да познаваме потребните свойства на всички артикули.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР