Пролетта е сезон, който се свързва с положителни емоции. Но

...
Пролетта е сезон, който се свързва с положителни емоции. Но
Коментари Харесай

Как да се справим с пролетната депресия?

Пролетта е сезон, който се свързва с позитивни страсти. Но все пак огромна част от хората страдат от пролетна меланхолия, която постоянно се дължи на умората и напрежението, насъбрани през зимния интервал. Съветите по-долу ще ви оказват помощ да надвиете това неприятно чувство и още веднъж да се почувствате витални и енергични.
Защо се появява пролетната меланхолия?
Зимата е сложен интервал освен за душeвността ни, само че и за тялото ни като цяло. Поради неналичието на витамини и слънчева светлина се развива отмалялост, която предизвика депресивни мисли.
През пролетта всичко цъфти, само че чувството за празнина и негативизъм остава. Много хора имат възприятието, че всичко се трансформира, само че по някаква причина към момента са тъжни и нямат предпочитание за нищо.
Основните признаци на пролетна меланхолия включват:
чести промени в настроението, лошо настроение;
възприятие на тревожност;
мързел, непрекъснато отсрочване на дилемите, понижена производителност;
главоболие;
слабост;
неприятен сън.
За други пролетната меланхолия се показва с намалено самочувствие, загуба на убеденост в бъдещето, понижена концентрацията и нарушен вкус. Ако тези признаци съществуват повече от две седмици, потърсете помощ от експерт.
Ето и какво още ви помогне:
1. Общувайте с оптимистично настроени хора
Общуването с тях ще увеличи силата ви, ще ви накара да се почувствате по-добре и да преосмислите живота си.
2. Движете се повече
 Зодиите, които са най-склонни към депресивни положения Зодиите, които са най-склонни към депресивни положения
Животът ни изправят пред сложни моменти, в които не би трябвало да губим вяра. Няма да е все по този начин и в един миг нещата ще си дойдат на...
Движението е здраве. През обедната отмора не стойте в офиса. Излезте на открито и подишайте чист въздух. Енергията на пролетта и яркото слънце ще ви накарат да се почувствате по-добре. През уикендите си подарете разходка в планината.
3. Спете задоволително
Лягайте си рано и спете задоволително. Да, по този начин ще имате по-малко време за вечерен отдих в компанията на обичаните хора. Но доста скоро ще усетите какъв брой по-лесен е станал животът ви. Ще се почувствате доста по-добре. Главоболието и безпричинната отмалялост ще изчезнат.
4. Забавлявайте се
Изгледайте занимателен и радостен филм, четете забавни и положителни книги. Усмихвайте се повече, тъй като учените са потвърдили, че усмивката е добра за вас, когато сте тъжни. Не забравяйте за заниманието, тъй като то е в основата на позитивния живот и мощната сила.
 4 аргументи, които водят до безпокойство 4 аргументи, които водят до безпокойство
Тези 4 причини ще обяснят за какво изпитвате безпокойство и ще ви оказват помощ да премахнете повода или най-малко да сте наясно по какъв начин да дейс...
5. Променете обкръжението си и променете себе си
Освежете дрешника си, променете цялостния си жанр. Поглезете се с пътешестване до някое забавно място или пътешестване до различен град, страна.
6. Спортувайте
Започнете да бягате или да посещавате постоянно фитнес. Но никога не се преуморявайте.
Не забравяйте, че всички горепосочени препоръки са ефикасни, единствено когато се ползват сложно. Самодисциплината и търпението са ключът за справяне с депресията.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР