Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи съдията от

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) назначи съдията от
Коментари Харесай

ВСС назначи заместник на главния прокурор

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) назначи съдията от Върховния касационен съд Елена Каракашева на длъжността заместител на основния прокурор. Предложението е на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов. То бе признато с осем гласа „ за “ и нито един „ срещу “. Решението на магистратите влиза в действие от 1 септември 2023 година.

При представянето на предлагането си изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов уточни, че познава Елена Каракашева от повече от 20 години и я дефинира като извънредно кардинален и стойностен човек и магистрат.

Той обърна внимание, че Каракашева има забележителен опит като админ и административен началник. „ Тя е задоволително добър експерт, минал през всички равнища в системата “, съобщи Борислав Сарафов, представен от Българска телеграфна агенция. По думите му заемането на позицията заместител основен прокурор от Елена Каракашева ще придаде освен тежест на самата прокуратура, само че и престиж и непоклатимост на институцията.

Сега Борислав Сарафов има един заместител – Мария Павлова. Тя бе определена от Прокурорската гилдия по предложение на Сарафов на 19 юни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР