Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изпрати на етичната

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) изпрати на етичната
Коментари Харесай

Две комисии във ВСС ще проверяват сигнала на Сарафов срещу Гешев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) изпрати на етичната и на дисциплинарната комисия към колегията сигнала на Борислав Сарафов за това, че Иван Гешев е записал собствен диалог с члена на съвета Йордан Стоев. Това е първото съвещание на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, откакто шестима членове желаеха отстраняването на обвинител номер 1.

С 4 на 3 гласа кадровиците гласоподаваха да прегледат сигнала на зам. основния прокурор Борислав Сарафов против обвинител номер 1.

Главният прокурор Иван Гешев и Йордан Стоев не участваха в гласуването. Най- дейна беше прокурор Калина Чапкънова. Повечето от кадровиците резервираха безмълвие по време на съвещанието. След 30 минути спор взеха решение да изпратят сигнала на етичната и на дисциплинарната комисия.

Калина Чапкънова настоя настояването на заместител основния прокурор Борислав Сарафов за дисциплинарно произвеждане против Гешев за записани телефонни диалози да бъде включено в дневния ред.

Според сигнала основният прокурор Иван Гешев е нарушил член от конституцията – със запис на негов диалог с сътрудник, кадровика Йордан Стоев.

„ Трябва да дадем отговор на всички въпроси, по които сме сезирани “, уточни прокурор Чапкънова.

Гешев я попита за правното съображение на сигнала. Тя сподели, че няма правно съображение, записано е нарушаване на конституцията.

В качеството на какво ще е, попита Гешев. Той изиска и шестимата, които желаят отстраняването му, да си създадат отказ при гледането на сигнала.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР