Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Ясен Тодоров като

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи Ясен Тодоров като
Коментари Харесай

Прокурорската колегия освободи Ясен Тодоров като зам.-шеф на следствието

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет освободи Ясен Тодоров като заместник-директор на Националната следствена работа.  Всички девет от членовете на Висш съдебен съвет поддържаха импортираното за повторно през вчерашния ден предложение на и.ф. основния прокурор Борислав Сарафов, а самото решението бе взето без спор. Така, Тодоров остава редови следовател.

Пак на същото съвещание на колегията, законодателен гаф, който може да бъде избран и като техническа неточност, спря назначението на арбитър, който да проверява и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов. Съдия Даниела Талева беше определена на инцидентен принцип всред 22-ма съдии като първи прокурор, който ще проверява основния прокурор или негов заместител. Според закона, с цел да стане прокурор по следствието, тя би трябвало да бъде назначена за прокурор във ВКП от Прокурорската гилдия. Така изисква механизмът, признат преди месец.  

Народните представители обаче са записали в Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/, че прокурорът проверява основния прокурор или негов заместител. В Закона за правосъдната власт (ЗСВ) обаче се приказва единствено за прокурор, който да проверява основния, само че не и за негов заместител.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР