Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, която изпълнява функциите на
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС изслушва прокурори от банкета с Нотариуса в Банско

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет, която извършва функционалностите на Висш прокурорски съвет, изслушва прокурори от Софийска районна прокуратура (СРП) по отношение на коледно празненство от 2021 година в Банско, на което има данни, че е участвал Мартин Божанов.

 

В началото на съвещанието стана известно, че в колегията от СРП са постъпили материали за 25 преписки, свързани с Божанов, както и материали от Софийска градска прокуратура. Днес ще бъдат изслушани и петима наблюдаващи прокурори.

 

Мартин Божанов -Нотариуса беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал " Гео Милев ", свързван с Божанов.

 

По време на обиските са конфискувани компютри и разнообразни материални носители на информация. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както дали и за какво са ходили там.

 

В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, имотни измами и пране на пари, напомня Българска телеграфна агенция.

 

В Народното събрание беше основана краткотрайна парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Божанов. Съдийската и Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет също започнаха да работят по проблема и възможната връзка на магистрати с Мартин Божанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР