Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на етичната и

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на етичната и
Коментари Харесай

Две комисии във ВСС ще разгледат сигнала на Сарафов срещу Гешев

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет изпрати на етичната и дисциплинарната комисия към колегията сигнала на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов против основния прокурор Иван Гешев. Решението бе взето със седем гласа „ за “ на съвещанието през днешния ден. 

Заседанието се организира в онлайн режим. Самият Гешев не взе участие в гласуването, както е по предписание.

Заседанието стартира със спор по предлагането на Калина Чапкънова - един от шестимата правосъдни кадровици, които внесоха искане за предварително преустановяване мандата на обвинител номер едно - сигналът на Сарафов да бъде включен в дневния ред като спомагателна точка. В последна сметка колегията одобри да разиска сигнала.

Иван Гешев от своя страна настоя петимата, които са подписали настояването за неговото премахване, да не вземат участие във взимането на решението. Главният прокурор не включва шестия подписал се в настояването си, тъй като той е в болница. " Призовавам ви да си извършите отказ поради положителното име на прокуратурата. Въпрос на морал ", съобщи Гешев.

В сигнала се твърди, че основният прокурор е записал негламентирано члена на Прокурорската гилдия Йордан Стоев, който също е измежду подписалите настояването, като молбата е да се направи инспекция и да се образува дисциплинарно произвеждане. Сарафов твърди, че е нарушен текстът, който показва, че никой не може да бъде наблюдаван, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други сходни дейности без негово познание или макар неговото категорично противоречие с изключение на в плануваните от закона случаи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР