Прокурорите казват, че на френски епископ е повдигнато предварително обвинение

...
Прокурорите казват, че на френски епископ е повдигнато предварително обвинение
Коментари Харесай

Френски епископ е обвинен в опит за изнасилване в последния скандал, който удари Католическата църква във Франция

Прокурорите споделят, че на френски свещеник е повдигнато авансово обвиняване в опит за обезчестяване на възрастен мъж преди десетилетие

От Associated Press, 20 ноември 2023 година, 14:30

ПАРИЖ -- Френски свещеник получи предварителни обвинявания в опит за обезчестяване възрастен мъж преди десетилетие, сподели прокуратурата в Париж в понеделник. Това е последното от възходящия брой обвинявания в полово принуждение от страна на духовници във Франция.

Епископската конференция на Франция сподели, че обвиненият свещеник Жорж Коломб оспорва обвиняването и заслужава презумпцията за непорочност. Той изиска от Ватикана да се отдръпна от отговорностите си като свещеник на Ла Рошел и Сент в Западна Франция, с цел да приготви отбраната си.

Френският проверяващ уеб страница Mediapart заяви, че старши фигури в католическата черква бяха наясно с обвиняванията от години.

Твърденията не доближиха до прокурорите до май тази година. Тогава юристи на Парижката архиепископия и католическа група, наречена Чуждестранните задачи на Париж, кратко до MEP на френски, подадоха отчет за опит за обезчестяване от Колумб през 2013 година, съгласно прокуратурата.

Коломб оглавяваше евродепутата от 2010 до 2016 година, а неговият обвинител е бил в пространствата на евродепутата по време на случая, съгласно известия на френски медии. Коломб стана свещеник през 2016 година

В резултат на последвалото следствие Коломб беше арестуван за разпит предходната седмица и магистратите повдигнаха авансово обвиняване в петък, съгласно прокурора офис сподели. Коломб е под правосъден контрол и му е неразрешено да контактува с жертвата или очевидците в очакване на по-нататъшно следствие.

Неговият обвинител не е назван обществено. След хипотетичния опит за обезчестяване мъжът приказва за случилото се с различен чиновник в евродепутата, Жил Райтингер. Коломб предложи маслен масаж, който го накара да се усеща неловко, само че не загатна никакви полови нарушавания. Райтингер, в този момент свещеник на Страсбург, сподели, че е повдигнал въпроса пред началника на Коломб по това време, само че не вижда причина да рапортува случая на прокурорите.

Конференцията на епископите сподели в изказване в понеделник, че показва загрижеността си за хипотетичната жертва и предлага поддръжка за „ всички, които са обезпокоени или засегнати от тази вест. “

Адвокат на Коломб не отговори на настояването за коментар.

Франция се помирява с десетилетия прикривана корист от свързани с църквата фигури на фона на световно разплащане по въпроса.

Епископската конференция на Франция се съгласи да даде репарации след отчет от 2021 година, съгласно който към 330 000 деца са били полово измъчвани в продължение на 70 години от свещеници или други фигури, свързани с църквата в страната. Оценките се основават на по-широко проучване на Националния институт по опазване на здравето и медицински проучвания на Франция за полово принуждение над деца.

Важни истории

Апелативният съд, след чуване на причините, ще разиска заповедта за задръстване в тази ситуация на Тръмп от 6 януари

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР