Прокурори от специализираното звено "Антикорупция" са в Добрич, за да

...
Прокурори от специализираното звено "Антикорупция" са в Добрич, за да
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Живко Мартинов заплашва част от свидетелите срещу него с лична саморазправа

Прокурори от профилираното звено "Антикорупция " са в Добрич, с цел да разпитат очевидци по следствието против депутата Живко Мартинов.

С тях са и 10 чиновници на Бюрото по отбрана на очевидците, които като се изключи че обезпечават осъществяването на процесуално-следствени дейности, обезпечават и незабавна отбрана на всеки, който изиска. "Помолихме основния прокурор и той разпореди Бюрото по отбрана да пристигна тук дружно с прокурорите, защото имаше индикации за практикуване на напън върху лицата, които подадоха сигнал, които описаха пред наблюдаващия прокурор, че могат да им се случат неподходящи неща ", заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова на конференция в Добрич.

По думите й натискът върху част от очевидците е за персонална разпра, а други са заплашвани, че ще им се попречи на бизнеса. Арнаудова добави, че има информация за почнали масирани инспекции на бизнеса на някои от очевидците от разнообразни институции. Прокурорът даде образец със затворена пицария от шефа на регионалната дирекция по храните. Заповедта е анулирана от Административния съд в Добрич като незаконосъобразна.

Извън това, което стана най-публично известно и е изнудването на едно от разпитаните към този момент лица, ние проверяваме закононарушения срещу правораздаването, срещу реда на държавното ръководство, срещу личността. В момента се събират доказателства за общо пет закононарушения благодарение на Бюрото по отбрана на очевидците, съобщи Арнаудова.

На журналистически въпрос дали националният представител Живко Мартинов към този момент е разпитван, прокурорът отговори, че той ще получи призовка, с цел да се яви в качеството на обвинен сега, в който бъдат събрани задоволително доказателства. Разследването има за цел да откри всички условия и всички закононарушения. Ако има забъркани и други лица, даже и в качеството на помагачи или съучастници, нямайте подозрение, че спецзвеното ще повдигне обвинявания и на тези лица, сподели представителят на основния прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР