Прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив и съдебни служители от Апелативна прокуратура-Пловдив

...
Прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив и съдебни служители от Апелативна прокуратура-Пловдив
Коментари Харесай

Прокурори изнесоха открити уроци пред ученици от Търговската гимназия - Пловдив

Прокурори от Окръжна прокуратура-Пловдив и правосъдни чиновници от Апелативна прокуратура-Пловдив изнесоха открити уроци пред възпитаници от 11-и клас от Търговската гимназия в гр. Пловдив. Срещите се организираха в границите на Образователната стратегия на Висшия правосъден съвет – " Съдебната власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Прокурорите и правосъдните чиновници гостуваха на учениците в часовете по право от 21 до 25 март 2022 година

Тази година програмата в Търговската гимназия се организира взаимно от Апелативна и Окръжна прокуратура-Пловдив. В нея участваха тримата заместник-окръжни прокурори Галина Андреева-Минчева, Анна Викова и Галин Гавраилов, както и прокурорите Мария Тодорова и Владимир Вълев. За пръв път прокурор и правосъден чиновник гостуваха на учениците от профилираната паралелка " Съдебна администрация “.

Анна Костадинова, административен секретар на Апелативна прокуратура-Пловдив, описа на бъдещите сътрудници за структурата на администрацията в прокуратурата, какви са условията за постъпване на работа като правосъден чиновник посредством конкурс, за подреждането и съхраняването на документите, електронното архивиране и други Тя отдели особено внимание на Етичния кодекс на чиновниците, а всеки възпитаник получи копие от него. Гост в часа по право беше госпожа Весела Цекова, шеф на Търговската гимназия.

Магистратите приказваха пред учениците за това по какъв начин могат да защитят правата си посредством правосъдните институции, за разделянето на управляващите съгласно Конституцията на България, за специалността си, за трафика на хора, предварителната защита против приложимост на наркотични субстанции и други

" Като прокурори ние сме самостоятелни. Наше обвързване е да установим истината. Независимостта е съществена полезност на правосъдната власт, гаранция за върховенството на закона и за обективен развой “, обявиха прокурорите пред учениците. Магистратите отговаряха и на доста въпроси по време на часовете по право, които се трансфораха в полемики.  

Предстои прокурорите да се срещнат и с възпитаници от ХГ " Св.Св. Кирил и Методи “ в гр. Пловдив, взаимно със съдии от Окръжен съд-Пловдив,  още веднъж в границите на Образователната стратегия на Висш съдебен съвет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР