Прокурори от Апелативна прокуратура-София днес се разграничиха от свои колеги

...
Прокурори от Апелативна прокуратура-София днес се разграничиха от свои колеги
Коментари Харесай

Столични прокурори влязоха в сблъсък „за“ и „против“ Гешев

Прокурори от Апелативна прокуратура-София през днешния ден се разграничиха от свои сътрудници в същата прокуратура , които преди седмица поддържаха настояването за отстраняването на Иван Гешев.

„ Ние, прокурори от Апелативна прокуратура – София, показваме своето противоречие с оповестеното на 12.05.2023 година, с което се поддържа настояването на 6 от членовете на Висш съдебен съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев.  Това „ мнение “ е направено без да е провеждано заседание, на което да изразим мнението си. “ Това написа в новото, различно. Кои са те, обаче, не излиза наяве. Както не бе ясно и кои прокурори поддържаха отстраняването на основния прокурор.

Днес бе оповестено и на уеб страницата на институцията.

" Магистратите и чиновниците при Софийска районна прокуратура декларират в свое мнение, че ще продължат независимо, обективно, заслужено и съзнателно да извършват своите служебни отговорности в отбрана на правата и ползите на жителите. Прокурорите от Софийска районна прокуратура се уповават на правилото, че независимостта на правосъдната власт е най-сигурната и постоянна основа, на която се гради правовата страна.  С тази позиция прокурорите и чиновниците на Софийска районна прокуратура изрично се разграничават от анонимното мнение, изразено и публикувано в медиите от името на прокурори от региона на Апелативна прокуратура – София на 12.05.2023 година ", се показва в мнението от СРП, което бе публикувано и до медиите.

Припомняме, че във Висшия правосъден съвет има стартирана процедура за отстраняването на Иван Гешев. За лидер на опозиционерите му в прокуратурата се смята неговият заместител и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов. Двамата тази седмица влязоха в изострен спор, откакто ГЕРБ и Движение за права и свободи желаеха отстраняването на Гешев. 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР