Прокурорът от международния наказателен съд на ООН Карим Хан пристигна

...
Прокурорът от международния наказателен съд на ООН Карим Хан пристигна
Коментари Харесай

Прокурор от Хага пристигна в Украйна

Прокурорът от интернационалния углавен съд на Организация на обединените нации Карим Хан дойде в Украйна, заяви организация „ Униан “ с позоваване на президента на Украйна Володимир Зеленски.

По думите на Зеленски, идването на прокурора значи, че съветските окупатори ще дават отговор за военните закононарушения, осъществени против украинците.

" Днес разговарях с прокурора от интернационалния углавен съд в Хага Карим Хан. Той към този момент е в Украйна и стартира да работи. Затова окупаторите ще дават отговор за всички военни закононарушения серщу украинците. " – съобщи Зеленски във видеобръщение.

На 24 февруари към 5:00 ч. сутринта Русия нахлу натериторията на Украйна и стартира пълномащабна война. Владимир Путин я нърече “военна интервенция ", за " демилитаризиране " и " денацифициране " на украинската страна.

Окупаторите обстрелват жилищни региони с артилерийски огън, реактивни системи за залпов огън и балистични ракети. Разрушени са доста домове, учебни заведения, лечебни заведения, църкви.

По данни на основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова, от 24 февруари до през днешния ден руснаците са умъртвили 103 деца.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР