Прокурор в Софийска районна прокуратура получи благодарствено писмо от пострадала

...
Прокурор в Софийска районна прокуратура получи благодарствено писмо от пострадала
Коментари Харесай

Прокуратурата с благодарствено писмо от жена, заплашена с убийство в съдебна зала

Прокурор в Софийска районна прокуратура получи благодарствено писмо от потърпевша жена по дело за закана с ликвидиране. 

Делото е за това, че на 07.12.2022 година към 12,30 часа в постройката на Софийски областен съд на бул. „ Ген. Скобелев “ в гр. София обвинените П.Г. и Т.П. се заканили с ликвидиране по отношение на В.П. Това станало откакто подсъдимите чули, наложените им от правосъдния състав присъди за осъществено закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. Те били наказани на затвор за закана с ликвидиране по отношение на същата жена. Когато чули, че съдът им постанова ефикасни присъди, те декларирали на потърпевшата, че излязат ли от пандиза, в действителност ще я убият. Жената се уплашила доста и подала сигнал за случилото се в Софийска районна прокуратура. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 144, алинея 3, предл. 1, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, което е завършило с внасяне на обвинителен акт в Софийски областен съд.

В.П. е изпратила писмо до наблюдаващия прокурор, с цел да изрази „ дълбоката си и откровена признателност за цялата ангажираност, съпричастност и професионално отношение “ по нейния случай.

„ С думи не мога да опиша какъв брой съответно и навременно реагира прокурор М. в по този начин създалата се обстановка, зае се да води незабавно случая персонално, бях разпитана от него още на 3-4 ден от подаването на сигнала, взе всички нужни ограничения да предотврати напълно различен процес на събитията в бъдеще “, написа в писмото си потърпевша жена. В.П. споделя, че единствено за няколко месеца е импортиран обвинителен акт по нейното дело и че с помощта на съответните реакции и неспирната работа от страна на наблюдаващия прокурор със сина й могат да живеят умерено.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР